BIST1.471,39%7.4632
USD7.4273%1.03
EURO8,9648%0.04
ALTIN412,30%-1.49
Akit HaberYemekSacher pastası ya da orijinal adıyla: Sacher Torte
Yemek

Sacher pastası ya da orijinal adıyla: Sacher Torte

Viyana tatlıları hele hele çikolatalı tatlıları tüm dünyada oldukça popülerdir. Bunlar arasında en sevilen de hiç tartışmasız "Sacher Torte". Kolay pasta tarifleri arasında Sacher Torte görünce şaşırmış olabilirsiniz. Hiç şaşırmayın. Verdiğimiz tairfle ve püf noktalarıyla bu muhteşem pastayı çok kolay bir şekilde yapabileceksiniz. Damaklarınızda çikolata şöleni yaşamaya hazırsanız tarife geçelim!

Abone OlGoogle News
22 Şubat 2021 14:14

Malzemeler:

Pastası için:

  • 5 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 150 gram kuvertür bitter çikolata (kuvertür şart değil)
  • 80 gram toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 110 gram un
  • 110 gram pudra şekeri
  • Ganajı için:
  • 200 gram toz şeker
  • 125 ml. su
  • 150 gram kuvertür bitter çikolata (kuvertür şart değil)

Marmelatı için:

  • 500 gram taze kayısı
  • 3 adet kayısı çekirdeği
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

  • Öncelikle keki hazırlayacağız. İlk olarak 5 adet yumurtanın sarılarıyla beyazlarını ayıralım. Tereyağını oda sıcaklığında yumuşamaya bırakalım ve bitter çikolatayı benmari usulü eritelim. Tereyağı eridikten sonra toz şekerle krema kıvamını bulacak şekilde mikserle çırpalım. Daha sonra teker teker yumurta sarılarını da ekleyerek çırpmaya devam edelim. iyice çırptıktan sonra erimiş çikolatayı, elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyerek iyice karıştıralım.
  • Ayrı bir kabın içerisinde yumurta beyazlarını köpürene kadar çırpın ve azar azar pudra şekerini ekleyelim, çırpmaya devam edelim. Sert ve parlak bir kıvamı bulması gerekiyor. Hazırladığımız çikolatalı karışıma bu beyaz karışımın öncelikle üçte birini ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra kalanını da ekleyelim ve spatula yardımıyla köpüğü sönmeyecek şekilde hafifçe karıştıralım. Homojen bir kıvam bulunda kelepçeli kek kabının içerisine boşaltalım. 175 derece önceden ısıttığımız fırının içerisine alalım ve pişene kadar ortalama 40-45 dakika pişirelim.
  • Kek pişerken bir yandan da marmelada başlayalım. Kayısıları çekirdeklerinden ayıralım ve suyu, kayısının etli kısımlarını ve çekirdekleri bir sos tenceresinde yumuşayana kadar pişirelim. Pişmeye yakın şekeri de ekleyelim ve koyulaşana kadar pişirmeye devan edelim. Pişen karışımı blenderdan geçirin ve suyunu süzün.
  • Keki fırından alalım ve oda sıcaklığında bekletelim. Soğuyunca iki eşit parçaya bölelim. Hazırladığımız marmeladı kekin ortasına bolca sürelim ve iki parçayı tekrar birleştireşim. Kekin dışına da marmelat sürdükten sonra dolapta dinlendirelim.
  • Şimdi ganajı da hazırlayabiliriz. Bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri alalım ve koyu bir kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika kaynatalım. Sıcak şerbeti bitter çikolatanın üstüne dökelim ve karıştıralım. Topaklanma kalmayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Daha sonra sıcak ganajı pastanın üzerine dökelim ve pastayı en az 1 saat çikolata soğuyana kadar buzdolabında dinlendirelim. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar