BIST1.541,98%7.5634
USD7.5325%0.20
EURO8,9821%-0.26
ALTIN411,29%0.22
Akit HaberYemekKolay pasta tarifi: Çilekli Rulo Pasta
Yemek

Kolay pasta tarifi: Çilekli Rulo Pasta

Kolay pasta tarifleri arasında olmazsa olmaz rulo pastalardır. Rulo pasta hem az malzemeli hem de pratik bir pastadır. Aşağıda Çilekli Rulo Pasta tarifi verdik, dilerseniz içerisine muz ekleyebilir ya da farklı malzemelerle de yapabilirsiniz.

Abone OlGoogle News
22 Şubat 2021 14:10

Çilekli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 4 çorba kaşığı sıcak su,
  • 1 paket vanilya (5 gram),
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram),
  • 1 su bardağı un.
  • Kreması için;
  • 2 su bardağı süt,
  • 4 çorba kaşığı toz şeker,
  • 2 çorba kaşığı un,
  • 1 çorba kaşığı nişasta,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 2 paket vanilya (5+5 gram).

Arası için;

  • Çilek.
  • Üzeri için;
  • Bitter çikolata

Çilekli Rulo Pasta Yapılışı

  • Çilekli rulo pasta yapımı için öncelikle kreması hazırlanır.
  • Kremasını hazırlamak için gerekli olan süt, toz şeker, un ve nişasta derin bir tencere içerisine alınıp, çırpma teli ile karıştırılır.
  • Elde edilen karışım ocağın üzerine koyulur ve koyu kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Krema koyulaşınca, içerisine tereyağı ile vanilyalar ilave edilip, karıştırılır.
  • Hazırlanan krema, 2-3 dakika daha pişirilip, ocaktan alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.
  • Kekini hazırlamak için, yumurtaların sarıları ile akları birbirinden ayrılıp, ayrı ayrı çırpma kaplarına koyulur.
  • Yumurta aklarının üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave edilip, mikser yardımı ile kar gibi oluncaya kadar çırpılır.
  • Kalan yarım su bardağı toz şeker, yumurta sarılarının üzerine eklenip, mikser yardımı ile 10 dakika çırpılır.
  • Daha sonra yumurta sarılarının üzerine sıcak su, vanilya, kabartma tozu ve un eklenip, mikser yardımı ile 2 dakika çırpılır.
  • Kar haline gelen yumurta akları, yavaş yavaş diğer karışıma ilave edilir ve kaşık yardımı ile karıştırılır.
  • Hazırlanan kek hamuru, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülüp, eşit şekilde yaydırılır.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında, kontrollü olarak pişirilir.
  • Pişirilen kek fırından alınır ve yağlı kağıt ile birlikte rulo olacak şekilde sarılır.
  • Rulo sarılan kek, şekil alması için bir beze sarılıp, ılınmaya bırakılır.
  • Oda ısında soğuyan krema, mikser yardımı ile 4-5 dakika çırpılır.
  • Çilekler çok küçük olmayacak şekilde doğranır.
  • Ilınan kek dikkatli bir şekilde açılıp, yağlı kağıttan çıkartılır ve hazırlanan krema, kekin her tarafına eşit şekilde sürülür.
  • Kremanın üzerine doğranan çilek parçaları serpiştirilir ve tekrar dikkatli bir şekilde rulo olarak sarılır.
  • Hazırlanan çilekli rulo pasta üzerine, kaşık yardımı ile benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirilir ve soğuması için buzdolabına kaldırılır.
  • Rulo pasta, en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra, dolaptan alınır ve dilimlenerek servis edilir.
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar