BIST9.096,52%0,18
USD32.3866%0.13
EURO35,0475%0.09
ALTIN2.326,42%0.26

Üzgünüm Cihat Paşam

Sabri Balaman

Abone OlGoogle News
19 Mayıs 2020 07:33

Bir askerin birikimi ve devlet aklı bu kadar kolay harcanmamalı. Hulusi Paşam, sizleri Allah için seviyoruz. Milli duruşunuzu, samimiyetinizi şahsım adına takdir ediyorum ancak önemli bir paşamızın genelkurmay emrine alınmasının arkasından gelen istifa, sanırım vicdani muhasebeye tabi tutulmalıdır.

Cihat Yaycı’nın takipçisi olanlar bilir ve tanır. Sanırım 2500 yıllık Türk devlet geleneğinin derinlik yapısını fazla yazmamıza gerek yoktur. Cihat Yaycı gibi milli ve yerli paşaların düşüncesi ne olursa olsun ihanetle anılması veya yolsuzluk adı altında tenzili rütbe ile genelkurmay emrine verilmesi talihsiz bir karar olarak karşımıza çıkmıştır.

Biraz araştırma yaptığınızda elde edeceğiniz bilgilere göre Cihat Yaycı, yeni Türkiye imajında ve milli mücadele kapsamında tarafı net olan bir paşamızdır.

Edindiğimiz bilgilerin doğruluk payı var mı yok mu yazdıklarımızla beyandır.

Şu hususu da belirtmek isterim ki, Türkiye’nin jeopolitik konumu bakımından kişilere belki takılmamak gereklidir ancak asıl konu bilgi ve birikimle cesaret ve planlamayı iyi bilenlerin donanmaya ve Türkiye açısından bilgi havuzu olmasıdır veya kaç öğrencisi var biraz da buna dikkat çekmek isterim.

Kamuoyunun birkaç gündür merak ettiği Cihat Yaycı paşamızın görevden alınması ve arkasından gelen istifa gerekçesi soru işaretlerine sebep olmuştur. Çünkü Yaycı Libya ile imzalanan muhtıra ve Yunanistan’ın Ege konusundaki taleplerine karşı Türkiye’nin tezlerini güçlendiren çalışmalarıyla Türkiye’nin menfaatleri için çalışan biri olarak biliniyor. Elbette yaptıklarının ve yazdıklarının, Libya anlaşmasından rahatsız olduklarını açıklayan ABD, AB ülkeleri, Kıbrıs Rum kesimi, Yunanistan ve İsrail gibi ülkeleri rahatsız ettiğini unutmayalım.

Başkan Erdoğan 22 Aralık 2019 günü Gölcük’te yaptığı konuşmada Cihat Yaycı’yı örnek gösterip sahiplendi. Türkiye uluslararası alanda aynı sorunlarla mücadele ederken elbette görev değişikliği ve arkasından gelen istifa merak konusu olmuştur. Bir kesimin “Erdoğan Yaycı’ya çok önemli bir görev verecek” şeklinde, hatta Yunan medyasının “önümüzdeki günlerde 23 ada üzerinden Türkler saldırı hazırlığı için Cihat Yaycı’yı kritik göreve getiriyor” yorumlarına sebep olduğunu unutmayalım.

Asıl fitneci, FETÖ’cü olduğu belirtilen sosyal medya hesaplarının önemli konularının başında Tümamiral Cihat Yaycı geliyordu. Yaycı’nın ya istifa ettirileceği ya da görevden alınacağı sürekli işleniyordu. Nisan ayı başlarından itibaren artırılan bir kampanya yürütülüyordu. “Önümüzdeki haftalarda ünlü bir amiralin istifa ettiğini/ettirildiğini duyarsanız çok çok şaşırmayın” deniliyordu. Sosyal medyada “İstifa edecek, görevden alınacak” iddialarının gündeme getirilmesi aslında bir FETÖ taktiğidir. Bu yayınlar “Ya istifa et, ya da Askeri Şûra’da emekliye sevk edileceksin” anlamı taşıyordu. Buna karşın bende FETÖ tasfiye edildi imajı çizilmiştir.

Hal böyle iken Milli ve yerli sanayi hassasiyetimiz zirvede iken birileri devreye giriyor. Neredeyse hiç ilgisi olmayan Cihat Yaycı hedefe alınarak ilgisi olmayan bir paşanın ve namuslu komisyon üyelerinin hedefe konulması kabul edilir durum değildir. “Yerli firmaya zorluk çıkardıkları” gerekçesiyle aralarında Kurmay Başkanı Cihat Yaycı’nın da bulunduğu bazı görevliler hakkında soruşturma başlatılıyor. İşin bir başka ilginç yönü ise firma sahibinin önceki firmasını FETÖ’cü olarak bilinmesi nedeniyle kapatıp yeni bir isimle firma kurmasıydı. Bu firmanın yetkilisi, şikâyet dilekçesini savcılığa değil, Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na veriyor. Anlık bilgiler FETÖ’ye ait sosyal medya hesaplarında yayınlanıyor. Demek ki adamın sağlam mekanizması işbaşında…

Sonuç olarak bizim hafızamızda netleşen: Her türlü bilgi havuzuna sahip olanların Cihat Yaycı’nın dosyası hakkında da bilgi sahibi olması ve ifşa etmesi bu devlette geçmiş olsun demeyi gerekli kılıyor.

Üzgünüm Cihat paşam.

Allah doğruların yanındadır.

Vesselam…

Sabri Balaman

Akit TV köşe yazarı