BIST9.079,97%3,10
USD32.368%0.07
EURO34,9390%-0.22
ALTIN2.325,45%0.22

Demedi demeyin; altılı masada yeni oyunlar kuruluyor

Sabri Balaman

Abone OlGoogle News
09 Ağustos 2022 09:22

Malum başkanlık sisteminin uygulamaya geçmesi ile başlayan süreç birçok oyunun yeniden oynamasına sahne hazırlanmıştır. Oyunun içinde oyun olduğu aşikâr ancak oyun kurucuların mahareti bence çok önemlidir. Neden diye soracak olursanız birçok sebep yorumlanabilir.

Sn. Kemal Kılıçdaroğlu Bey’in son zamanlarda çok efor sarf ederek sergiler gibi göründüğü sinerjiyi parti kurmayları bile hayretle izlemektedir. Bunun yanı sıra helalleşme ve oligark bürokrasiye olan talimatı, monşerlere olan hayranlığı ve ülke sevdası adı altında oyun içinde oyun kurması, hayretle izlenmektedir.

Ülkede bulunan muhafazakâr oluşumlara duygudaşlık ile yaklaşması, düne kadar düşman olarak görülen “tesettürlü aile düşmanlığı” yerine “sevgi yumağı” görüntüsü verilmesi, bunun yanı sıra cemaatlere pozitif bakış algısı, Doğu ve Güney Doğu’da devam eden CHP’nin kirli ellerinin aklanması, Kürt vatandaşların CHP’yle barıştırılmak isteniyor görüntüsü, arka planda gerçekleştirilmek istenilenlerin pis kokularının habercisidir.

Bütünsel oyunun altında helalleşme adıyla yeni bir perde hazırlanmaktadır.

Kısacası Kemal Bey sahada oyun kurmak için bütün gücü ile çalışmaktadır. Başkan Erdoğan’ın çıtası ise yüksek…

Erdoğan’ın uluslararası aktörlüğü devam ederken, Kemal Bey alanı boş bırakmama adına sahada çok aktif ve bir o kadar umutlu olarak siyaset kurmaylığına soyunmuş, kolları sıvamış. Kemal beyin CHP Parti Meclisi’nde elde etiği gücü sahada aktif olarak kullanma görüntüsü göz ardı edilmemelidir.

Evdeki hesap çarşıya uyar mı bilmiyorum, uydurulan bir hesap var.

Malum yakın zaman diliminde İyi Partili Milletvekili İbrahim Halil Oral’dan dikkat çeken bir açıklama gelmişti. Neydi o açıklama? Oral “Kılıçdaroğlu’nun Alevi olması benim açımdan bir engel değil. Ama Türk toplumu açısından, Sünni kesim açısından bu bir endişedir. Bu oy verilmemesi gereken bir problemdir” ifadelerini kullanmıştı. İşte buna oyun içinde oyun denir. İyi bir oyun kurgulanmış ve küresel baronlar, siyaset mühendisleri tarafından yönetilen bir algı operasyonu uygulamaya koyulmuş demektir.

İyi Parti’nin okyanus ötesi aklı ile organize edilen bir senaryo planlanmış ve talimatlar noktasında, bir mağduriyet oyunu sergilenmektedir. İyi Partili Vekil Sn. İbrahim Halil Oral’ın kurban olarak seçilmesi ve Kemal Bey’in rencide edilmiş izlenimi verilen görüntüsü de bir kurgudur. Bu oyuna Pennsylvania oyunu denir. ALEVİ vatandaşlar üzerinden sahnelenen oyun dikkat çekicidir.

Birkaç gün içinde peş peşe Cemevleri’ne yapılan saldırıların küresel baronlar ve içimizdeki işbirlikçi, uzantılar kullanarak yapıldığı unutulmamalıdır.

Batı merkezli istihbarat oyunları kapsamında Kemal Bey’e yüklenen oyunlar her ne kadar iyi oynansa da, devlet aklının bu oyunu yutacağı kanısında değilim, yani eski Türkiye oyunlarını bu millet yutmaz. Bu milletin mağduriyet kodları ile oynamayın. Bu halkın bayatlamış, miladı dolmuş ürünlere karnı tok.

Bu nedenle Kemal Bey’in siyaset locaları ve hocaları bence oyunları kurmakta ciddi arşiv sıkıntısı yaşamaktadır.

Fransa ve Almanya merkezli aşırı sol grupların ALEVİ vatandaşlar üzerinden oynadığı oyunu, Kemal Bey dikkatle takip etmelidir. Son zamanlarda bazı SOL marjinal grupların yabancı istihbarat merkezleri tarafından nasıl kullanıldığı öncelikle Kemal Bey tarafından dikkatle izlenmelidir. Geçmiş olayların akıl izleri mevcuttur. Maraş’ta, Sivas’ta, Dersim’de, Zilan’da, Malatya’da olduğu gibi bu millet acılarını ve oyunları unutmaz.

Geçmişten günümüze FETÖ’nün Alevi gruplara yönelik projeleri dikkat çekicidir. FETÖ Abant toplantıları ile başlayan süreç, CAMİ-CEMEVİ projesi ve sahte Alevi derneklerinde oynadıkları oyunları çok iyi biliyoruz.

Bu oyunların parçası olan ve en iyi bilen, proje ve operasyon ortağı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bugün örgütün genel hareket tarzına uygun olarak, bu alanda uzmanlaşmış sorumlu kişiler tarafından yürütülmesi bir FETÖ aklıdır. Bu alandaki faaliyetlerin kısa bir zaman dilimi içinde yoğunlaştırılmış olması, örgütün etnik kimliklerle ilgili meselelere spesifik bir zaman diliminde el atmış olmasından kaynaklanmaktadır.

Alevi vatandaşlar üzerinden oynanan oyun, mağduriyet ile taçlanmaya çalışılmaktadır. Meral Hanım ve oyun kurucuları olan garnitür ekibi altılı masada şah mata hazır olmalıdır. Polyanna aşısı alan küçük biraderler nasıl bir zoka yiyeceklerinin farkında bile değiller. Çünkü Kemal Bey’in talimatlar doğrultusunda sahnede olduğunu ve assolist olarak Meral Hanım’ın büyük oyunu oynadığını göremiyorlar.

ALEVİ vatandaşları İyi Parti ile uzlaştırmaya çalışan bir akıl var. Bu aklın sahibi FETÖ’dür. Kemal Bey’i son dakikaya kadar kullanacak olan aklın ürünü olan yapının asıl adayı Meral Hanım’dan başkası olamaz. Meral Hanım’ın başrolde oynandığı oyun, alevi vatandaşları bir aparat olarak kullanıyor. Asıl mesele başrol olarak finali kimin oynayacağıdır. Yani Kemal Bey’e koltuğu bağışlayanın son kertede vereceği karar geçerlidir. Şimdiden söylüyorum CHP’ye çok geçmiş olsun.

Vesselam…

Sabri Balaman

Akit TV köşe yazarı