BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61

100 gün geçti havada uçak göremedik

Murat Alan

Abone OlGoogle News
12 Kasım 2021 08:55

Allah razı olsun Karar’cılardan, dolaylı yollarla da olsa unutulmaya yüz tutan CHP’nin bir yalanını hatırlamama vesile oldular.

Dün Karar’ın 1. sayfasında bir haber vardı…

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin fotoğrafının yanına, THK’nın hurda uçaklarından birini iliştirip, “2.4 milyar nerede. Hangardaki THK uçakları ‘Havalanmaları için neden adım atılmıyor’ tepkilerini doğurdu” demiş cin fikirli Karar’cı arkadaşlar..

Cümle bozuk biraz ama heyecanlandıklarında bazen böyle şeyler yapıyorlar..

Takılmayın o konuya..

Asıl rezalet detayda..

Pişkinliğe bakın, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yangın söndürme uçaklarının alımına 2.4 milyar Türk Lirası ayrıldığını söylemiş, bütçede öyle bir kalem yokmuş, THK uçakları bu sebeple hangarda yatıyormuş.

Şimdi bu pişkin arkadaşlar diyecek ki, “Yahu bu bizim iddiamız değil, CHP’li vekillerin bütçe görüşmelerindeki sorusu, ne yapalım yazmayalım mı? Böyle bir soruyu gündeme taşımayalım mı?”

Eyvallah taşıyın tabi de, CHP’li arkadaşlarınıza da “Bakanlık o hurdaları alacağını söylemedi, bakanlık uhdesinde kullanılmak üzere yeni uçak alınacağını söyledi. Ve ayrıca THK’nın hangarında yatan o hurda uçakları siz alacaktınız ne oldu?” sorusunu sorun..

İBB ve diğer CHP’li belediyelerden gelen reklamlar kesilmez..

Korkmayın..

Kendilerini nedense, 2023’e kadar mecbur görüyorlar size.

Sandıktaki karşılığınız yüzde 0,001 olsa bile, yanlarında tutmak istiyorlar, algı operasyonunda çıkardığınız gürültüden çok zevk alıyorlar.

“Geçmişte şöyle yaptık, böyle dedi Erdoğan bize” şeklindeki komik itiraflarınıza bile nasıl sarıldıklarını görmüyor musunuz?

Neyse bu ayrı bir tartışmanın konusu..

Dönelim THK uçaklarına ve sizin soramadığınızı biz soralım..

4 Ağustosta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Uçakların bakımı gerekiyor. Yedek parça sorunları var onların giderilmesi gerekiyor. Neresinden bakılırsa, en az 3 ayda biz bir uçağı kaldırabiliriz. Çünkü sivil havacılığın kuralları var” demişti.

3 ayda o uçaklar uçacaktı..

Havada bir tane THK uçağı gören var mı?

Ben bakıyorum bakıyorum yok..

Kemal beyin bu açıklamasının üzerinden tam 100 gün geçti.

Evet bugün itibariyle tam 100 gün..

Sayın Kılıçdaroğlu ne oldu THK’nın uçakları?

3 aydan fazla bir süredir, o uçakları CHP Genel Merkezinde gizlice mi uçuruyorsunuz?

Taktik gereği gazeteciliği askıya alıp “Erdoğan düşmanlığı”na odaklandıklar soramaz; biz soralım..

İBB mezarlıklarına ibrik hizmetini getirerek zırt kuşağının gönlünü kazanan, kendisine oy veren İstanbul halkını korona sürecinde otobüs kuyruklarına mahkûm edip, harika köpek Boji’yi bomboş otobüslerde gezdiren efsane başkan Ekrem İmamoğlu nerede?

Öyle ya..

O kutlu 4 Ağustos’ta, koca bir heyet toplayıp basın açıklaması yapmıştı..

“Dün aldığımız karar gereği, mevcut uçaklarımızın tadilatı, tamiratı, bakımı, onarımı, hatta filonun genişletilmesi ve bu filodan hizmet alma noktasında belediyelerimizin talebi olduğunu dile getirdik.

Resmi başvurumuzu da bugün hazırlayıp, sunuyoruz. 11 Büyükşehir Belediyesi’nin imzasıyla, görüşmeleri başlatmak adına, bugün süreci başlatıyoruz” demişti..

Ne oldu?

11 büyükşehir belediyesi olarak çalışmalarınız devam ediyor mu Ekrem bey?

Cumhurbaşkanlığı adaylığında gizli hasmınız Kemal beye gol atmak için bile olsa, el altından yaptırın artık şu uçakları..

Hepi topu “4 buçuk milyon dolar”cık bir para diyordunuz?

Maşallah koç gibi tosun gibi iş adamlarınız var..

A4 kâğıdı boyutundaki çakma tabloya 1 milyon sterline yakın para bayılabiliyorsunuz, basın parayı uçurun şu THK uçaklarını artık.

Hep diyoruz ya, CHP budur işte diye..

Evet, CHP budur işte!

Asla iş yapmaz, emek üretmez, değer ortaya koymaz..

Şov yapar, heykel açar, göz boyar, bol bol “Atam izindeyiz” deyip yıllık izne çıkarlar.

Selametle..

Murat Alan

Akit TV köşe yazarı