BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0955%0.22
ALTIN2.331,42%0.47

15 Temmuz ve Kahraman Türk Milleti :

M.Serhat Durmuş

Abone OlGoogle News
15 Temmuz 2021 15:47

Sıradan bir Temmuz günüydü hava sıcaktı ve nem insanları bunaltmaya devam ediyordu.

Herkesin artıkdarbe yapılamayacağına kendini inandırdığı günlerden biriydi…

Oysa planlar yapılmış ancak bir şekilde önceden deşifre olunmuştu ve artık gece saat 04-00 beklenemezdi . Kademeli olarak saat öne çekilmeli ve kalkışma başlamalıydı yoksa bumerang terse dönecek deşifre olan plan ve yandaşlar teker teker avlanacaktı .

Oysa bu darbe planı uzun bir zamana yayılmış ve tıpkı geç kalınan bir kanser gibi bünyeyi kaplamıştı metastaz tahmin edilemez bir boyuta ulaşmıştı . Bu işe karışan yandaşlar o kadar her yerdeydi ki kimlerin bu işin içinde olduğunu kestirmek hemen hemen imkansızdı .

Büyük resim , devleti ele geçirme planında artık anahtarları teslim alma zamanını işaret ediyordu .

Ancak hesap edilemeyen çok önemli bir faktör göz ardı edilmiş sanki yok sayılmıştı .

Kahraman Türk Milleti adeta güdülecek bir koyun gibi düşünülmüş planlarda piyon mertebesine indirgenmişti .

Hesap edilemeyen en önemli faktör , tüm planı işlemez hale getirecek kadar güçlü ve kararlı olan milletin ta kendisiydi …

Bana kalırsa 15 Temmuz 2016 tarihinde olup biten ancak milletin göremediği tüm detay belki yıllar sonra açığa çıkacaktır ancak konuşulması gereken şey bu detaylar değildir .

Asıl önemli olan böylesine ciddi bir şekilde devlete sızıp yapılanan ve zamanla devletin her organını ele geçiren işgalci bir yapılanmaya neden engel olunamamıştır ?

Bu zafiyetin kaynağı nedir ?

Bundan sonraki zamanlar için devlet gerekli dersi almışmıdır ?

Bu soruların cevapları belki de ülkemizin geleceğini belirleyecektir …

Benim önemsediğim ise devletini yıkılmaktan , dış güçler tarafından ele geçirilmekten kurtaran Kahraman Türk Milleti pandemi sonrası yaşanan ekonomik depremden nasıl kurtarılacaktır ?

Yoksa 15 Temmuz’da yaşananların ekranlardan sürekli hatırlatılması , belgesel , dizi , film yapılması elbette ki önemlidir .

Vatanın kurtulması için gövdesini siper eden Türk milleti tarihe ve dünyaya örnek olacak kahramanlık destanları yazmaya devam edecektir.

Ancak okyanusu geçen millet şuan derede boğulmak üzeredir .

Yani ekonomik savaş devam ederken zor durumdadır. Yapılması gereken hamleler her neyse öncelik sırasına göre uygulanarak milletin nefes alması sağlanmalıdır .

Açıklanan tüm yardım ve iyileştirme paketleri özellikle asgari ücret ve altı geliri olan vatandaşlarımızın yarasına merhem olacak türden olmalıdır.

15 Temmuz’da kendisini ayağa kaldıran milleti için duyduğu minnetini , devlet ona sahip çıkarak göstermelidir .

Çünkü bu Kahraman Türk Milleti çok daha fazlasını hak ediyor …

M.Serhat Durmuş

Akit TV köşe yazarı