BIST9.079,97%3,10
USD32.3488%0.18
EURO35,0892%0.05
ALTIN2.307,82%1.33

Akşener neden Lütfü Türkkan’a sahip çıkıyor?

Hacı Yakışıklı

Abone OlGoogle News
15 Kasım 2021 08:49

İyi Parti milletvekili Lütfü Türkkan’ın şehit yakınına küfür etmesini kimse tasvip etmedi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez görülen vahim olay karşısında hiç kimse İyi Parti’nin “kurumsal kimliğini” hedef almadı. Çünkü topluluğu hedef almak yanlıştı. Gözler Meral Akşener’e çevrildi.

Doğal şekilde Türkkan’ı partiden ihraç etmesi bekleniyordu. Böylece İyi Parti kurumsal açıdan gereğini yapmış olacaktı. Türkkan artık “bağımsız vekil” olacaktı. Çünkü İyi Parti’nin Türkkan’ı “vekillikten çıkarma” yetkisi yok ve bu biliniyor. Mevzu artık parti mevzusu değil TBMM’nin mevzusu olacaktı.

Türkkan’ın İyi Parti TBMM Grup Başkanvekilliğinden istifa etmesi bu olayın bedeli değildi. Partinin verdiği görev kimseyi ilgilendirmez; olması gereken Türkkan’ın ihracıydı. Böylece partinin “kurumsal tavrı” ortaya konacaktı.

Sayın Akşener inanılmaz şekilde Türkkan’ı savundu. Türkkan’ın hatası yahut suçu partinin kurumsal hanesine “eksi” olarak kaydedildi. Şu an parti tabanında büyük kırılma yaşanıyor.

Sayın Akşener neden böyle yaptı? Konuşulan üç ihtimali yazıyorum ancak gerçekliğini Sayın Akşener açıklamadıkça bilemem:

1) Türkkan’ı “başkaları” partiye tavsiye etti ve onlar Türkkan’ın orada kalmasını istedi.

2)Türkkan’ın bildiği şeyler var ve partiden gönderilirse bunları açıklama ihtimali İyi Parti’ye büyük zarar verebilir. Gittiğinde vereceği zarar, kaldığında vereceği zarardan daha az olabilir.

3) “Türkkan giderse başkaları da gidebilir” düşüncesiyle parti yönetiminde kırılma yaşanmamasını istemiş olabilir.

Hangi ihtimal olursa olsun; Türkkan’a sahip çıkan Sayın Akşener siyasi tarihinin hatasını yaptı. Eğer bekleneni yapsaydı Sayın Akşener şimdi “kriz yöneten lider” olarak alternatif oluşturabilirdi.

Ne demişler; fırsatlar karınca hızıyla gelir ama fırtına hızıyla kaçar. Sayın Akşener “alternatif lider” fırsatını kaçırdı ve yakalaması artık imkânsız derecesinde!

“HANİ AK PARTİ VE MHP’DEN

FARKLIYDINIZ?”

İyi Parti yöneticileri sürekli; “Biz Ak Parti’den farklıyız, iktidarın yaptıklarını yapmayacağız” diyorlardı. Son bir haftadır Türkkan olayı üzerinden “Bakın onlar da şunu yapmıştı, onların başkanları da şunu demişti” diyerek, “Onlar yaptı, biz de yaptık” mesajı veriyorlar.

O zaman İyi Parti’ye oy verenler; “Hani siz farklıydınız?” diye sormaz mı?

“ÖNEMLİ NOT: ŞEHİT YAKININDAN

HÂLÂ ÖZÜR DİLEMEDİLER”

İyi Partili herhangi bir genel merkez yöneticisi aradan 10 gün geçmesine rağmen Türkkan’ın küfür ettiği şehidin abisinden ve ailesinden özür dilemedi. Türkkan ise tepkiler üzerine sadece Meral Akşener ve partililerden özür dilemişti. Zaten Türkkan “istifa” falan da etmedi! Yaptığı şimdiye dek “yanına kâr kalmış” gözüküyor! Bakalım TBMM ne yapacak?

“SİYASETTE ALTERNATİF KİM?”

Bugünkü siyasi iradenin alternatifi var mı? Mesela vatandaşlar Ak Parti’ye oy vermek istemezse başka hangi partiye verebilir? “Alternatif yok” sözü son derece yanlıştır.

Bugün Türkiye’de 117 aktif siyasi parti var. Bunların 19’u seçime girme yeterliliğine sahip ve şu anda TBMM’de birbirinden farklı 5 siyasi partinin grupları var.

Ak Parti ve MHP ittifakının TBMM’de grubu olan partilerden 3 alternatifi (CHP, İyi Parti, HDP) varken, seçime giren partilerden 17 alternatifi var ki bu sayı 2023’de artabilir.

Yine bu alternatif partiler isterlerse kendi genel başkanlarını “Cumhurbaşkanı Adayı” gösterebilirler.

Demek ki “alternatif var” imiş!

Ama bu alternatiflerin hiçbiri 19 yıllık iktidarın ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın çizgisini geçememiş, onun ufkunu ve verdiği güveni aşamamışlar.

DİYELİM Kİ AK PARTİ’YE OY VEREN VATANDAŞ BU KEZ BAŞKA BİR TERCİH YAPSIN; AMA MESELA NE YAPSIN?

CHP’ye oy versin! Hangi CHP’ye? Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesinde terörist kovalarken; “DUUUUR, GERİ DÖNNN” diyen CHP’ye mi oy versin? Yabancı devletlerin büyükelçilerine “Türkiye’ye yatırım yapmayın” diye mektup yazan CHP’ye mi?

İyi Parti’ye oy versin! Hangi İyi Parti’ye? Parti içindeki en ufak krizi yönetemeyen, şehit yakınına Türkiye tarihinde ilk kez “Senin bacını s…” şeklinde küfür eden milletvekilini savunan İyi Parti’ye mi? HDP’yi incitmemek için şehit yakınını incitmeyi göze alanlara mı?

HDP’ye oy versin! Binlerce Kürt kardeşimizin katillerini şu dönemde bile savunan HDP’ye mi?

Hacı Yakışıklı

Akit TV köşe yazarı