BIST9.645,02%-0,50
USD32.5903%0.21
EURO34,8042%0.47
ALTIN2.420,42%-0.51

HDP kapatılabilir mi?

Hacı Yakışıklı

Abone OlGoogle News
22 Şubat 2021 06:20

HDP’yi ve kulisleri yazacağım ama Gara operasyonu sonrası öyle söylemler gördüm ki içler acısı!

İnsanlar neredeyse 13 insanımızın Murat Karayılan’ın kalleş emriyle PKK’lı teröristler tarafından kafalarına birer kurşun sıkılarak şehit edildiğini unutacak!

“Suçlu Türk Silahlı Kuvvetleri’dir. Sorumlu Erdoğan’dır, aslında askerlerin ölümüne o sebep oldu. Yoksa biz onları misafir ediyorduk” diyor PKK ve uzantıları!

PKK bunu derken Kemal Kılıçdaroğlu; “Sorumlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır” diyor. “Sorumlu” ifadesini “Yetkilidir” anlamında değil “Suçludur” anlamında kullanıyor. Ben öyle anlıyorum, yanlış anlıyorsam düzeltin! Kendisi 5 soru sorup birinde bile PKK’nın suçuna değinmemişken sizce neyi, nasıl anlamak lazım?

Bazı emekli askerler affedersiniz sanki futbol maçı anlatıyor gibi; “Ben olsam operasyonu şöyle yapardım, buradan girerdim, şuradan vururdum” diye yorumlar yapıyor.

Türkiye’nin içinde 320 terörist kalmış, 2020’de sadece 35 kişi PKK’ya katılmak üzere dağa çıkmışken bir operasyonu salt “başarısızlık” denkleminde değerlendirmek PKK’nın ve destekçisi Batılı komprodorların ekmeğine yağ sürmek olmaz mı?

Osman Öcalan’ın TRT’de; “Kandil, Kürtlerin temsilcisi değildir” sözlerini duymazdan gelerek “Öcalan, PKK, TRT” denklemi kurarak, “İşlerine gelince bakın onlar da siyasi ikbal için PKK’yı kullanıyor” diyenler mevzuyu çarpıtmaktan zevk alıyor. Kimsenin Osman Öcalan’ı savunduğu yok; ama “Kandil Kürtlerin temsilcisi değildir” sözünü herkesin duyması, bilmesi gerekmiyor mu?

“KAHROLSUN PKK” DEMEK YANDAŞLIK MI?

Eskiden “Büyük ve güçlü Türkiye” diyenlere birileri; “İktidar yandaşı” derken şimdi de “Kahrolsun PKK” diyenlere aynı kişiler, “Ak Parti ve MHP yandaşı” diyorlar. Bu noktaya ne ara geldiler?

Davutoğlu’nun savunuculuğunu yapan Karar Gazetesi bile “Selahattin Demirtaş PKK’yı kınadı” diye yalan ve algı haberleri yapıyor. Tutturmaya çalıştıkları tabanı yalanlarla konsolide etme peşindeler! Ne vakit bu noktaya geldiler?

“Türkiye Libya’dan çıksın, Suriye’den çekilsin, Akdeniz’den gemileri çeksin, yatırımları kessin, uzay çalışmalarını bıraksın, otomobil falan hiç gerek yok” dersek mi bağımsız gazeteci olacağız! Hakkı ve hakikati tüm gerçekliği ile söylemeyeceksek gün gelir yazdığımız kalemlerin mürekkebi bizden hesap sormaz mı?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in; “Biz olmazsak CHP ve HDP baş başa kalır” itirafını unutmayın; zira bu itiraf ileride çok daha fazla konuşulacaktır.

“HDP KAPATILIR MI?”

Bugüne kadar yaptığım görüşmelerden çıkardığım sonuçları genel hatlarıyla birkaç maddede özetleyeceğim:

1)Türkiye’de “parti kapatma” travmatik bir durumdur. Tıpkı “idam tartışması” gibi “parti kapatma” tartışması da geçmişin acılarını hatırlattığı için çok dikkatli davranılıyor. İşin uzamasının ve tartışmaların en büyük sebebi bu oldu.

2)Mahkemeler delil ister. Haklı da olsanız hiçbir hâkim; “Haa öyle mi? Tamam canım” demez. Önüne ne konulursa ona bakar. Ak Parti’ye açılan kapatma davasında mahkemenin önüne deliller konamadığı için dava düştü. Delil yoktu. Fakat HDP vakasında çok sayıda delil olduğu ortada! Bu deliller ile HDP şayet dava açılırsa 40 defa kapatılır.

3)HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı’ndaki görüntüler, Diyarbakır Anneleri’nin şahitlikleri, aracında terörist taşıyan HDP’liler, PKK’yı meşrulaştırma söylemleri vesaire tamamen somut ve açık deliller olarak ortada durmaktadır.

4)Şu ana kadar Ankara’da herhangi bir “HDP’ye yaptırım yahut kapatma” girişimi olmadı. Mevzu henüz tartışma ve istişare boyutunda devam ediyor.

5) “HDP kapatılsa bile yeni parti kurulur, her şey yine başa döner, bu sebeple kapatma yerine caydırıcı önlemler alınmalı” diyenler olduğu gibi; “HDP kapatılsın, aynı zamanda caydırıcı önlemler getirilerek yeni parti kurulsa bile terörün hareket alanı kısıtlansın” diyenlerin sayısı da hayli fazla!

6)Devlet Bahçeli, “HDP kapatılsın” derken, Ak Partili yetkililer “Cezalar artırılsın ve etkin hale getirilsin” diyor. Buradan bir ortaklık bozucu görüş ayrılığı çıkmayacak. Zaten iş o noktaya en başından beri hiç gelmedi.

7)CHP ve İyi Parti kulisleri kesinlikle HDP’nin bu şekilde muhafazasından yana!

8)TBMM’de grubu bulunmayan partilerden Büyük Birlik Partisi “HDP kapatılmalı” diyerek MHP’nin görüşünü desteklerken; Demokratik Sol Parti “Hazine yardımı kesilmeli, hareket alanı daraltılmalı” diyerek Ak Parti kulislerine daha yakın duruyor.

HÜLASA; Avrupa’da siyasi partiler çok farklı görüşlere sahip olsa da hiçbiri “Ülkede sivilleri, askerleri, polisleri katleden bir terör örgütüne” destek veremez; destek verenlere bırakın siyasi parti olmayı normal vatandaş olsa bile ağır cezalar verilir. Türkiye en azından Avrupa normlarına göre hareket etse bile terör destekçisi HDP’ye karşı muhakkak bir yaptırım bekleniyor.

Hacı Yakışıklı

Akit TV köşe yazarı