BIST9.079,97%3,10
USD32.3319%0.12
EURO35,0629%-0.03
ALTIN2.308,32%1.35

Dünya genelinde FETÖ tehlikesi!

ArzuErdoğral

Abone OlGoogle News
13 Temmuz 2020 12:01

Planlı ve sinsi bir şekilde uzun yıllar devletin kılcal damarlarına kadar sızan FETÖ’nün, 251 vatandaşımızın şehit olduğu ve 2 binden fazla kişinin yaralandığı 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının üzerinden 4 yıl geçti.

Ülkemizi ele geçiremeyen FETÖ’cüler yurt dışına kaçtı. Darbe girişiminden önce de kaçanların yanı sıra örgütün elebaşı Fetullah Gülen, Pensilvanya'daki bin metrekare büyüklüğündeki lüks malikanesinde uzun yıllardır yaşamını sürdürüyor.

Son zamanlarda mağdur algısı oluşturmaya çalışsalar da örgüt elamanları iyi şartlar altında dünyanın birçok noktasında faaliyetlerine devam ediyor.

Örgüt, Türkiye’ye karşı desteklenmesi ile birlikte ülkemizde yaptığı gibi sözde insani yardım faaliyeti adı altında yurt dışındaki dernekleri üzerinden para toplamayı rahat bir şekilde gerçekleştiriyor.

Son olarak Ramazan ayında koronavirüs nedeniyle sözde yardım faaliyetlerini erkene alıp, yardımları Asya ve Afrika ülkelerindeki yoksul insanlara ulaştırılacağı yalanıyla para topladı. Paraları ise örgüte ve mensuplarına ulaştırdığı değerlendiriliyor.

Ayakta kalabilmek için her türlü alçaklığı yapabilecek olan FETÖ’nün yeniden güçlenmesi adına varlığını destekleyen ülkeler, medyayı da kullandırıyor.

Bu ülkelerin başında gelen işgalci İsrail’in medyası, FETÖ mensubu Enes Kanter aracılığı ile propaganda yapmalarını sağlıyor.

Geçtiğimiz yıl vatan haini terörist Kanter, Yahudi topluluğu ile derin ilişkisini belirterek, Yahudi okullarına yardım ettiğini açıklamış, İsrail'e övgüler düzmüştü.

Kısa bir süre önce de Haaretz Gazetesi onunla bir röportaj gerçekleştirdi. FETÖ’cü Kanter, röportajda ABD’deki FBI ajanlarıyla planlı ve sürekli olarak görüştüğünü ve korunduğunu itiraf ederken, “Erdoğan ile mücadelem yeni başlıyor” deme alçaklığında bulundu.

Türkiye'deki sosyal medya düzenlemesini özgürlük kısıtlaması olarak sunmaya kalkan Kanter, terör örgütü PKK'ya yapılan operasyonları da Kürtlere karşı yapılan saldırı gibi aktarmaya kalkıştı.

Türkiye’de deşifre olmasıyla birlikte yurt dışı yapılanmasıyla ayakta kalmaya çalışan FETÖ’yü besleyen ülkeler, bu örgütün kendileri için de büyük bir tehlike olduğunun ise farkında bile değil.

Türkiye'nin, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına karşı yürüttüğü mücadele devam ederken aynı zamanda 1990'lardan itibaren yayıldığı diğer ülkelerde de Türkiye'dekine benzer yapılanmalar oluşturduğu, kendisine siyasi ve ekonomik nüfuz alanları yaratmayı amaçladığı, bu doğrultuda bulunduğu ülkelerin kanunlarını ihlal etmekten çekinmediği, adeta bir istihbarat örgütü gibi çalıştığı somut örnekleriyle vurgulansa da Türkiye karşıtlığı içerisinde olanlar bu gerçeği görmezden geliyor.

FETÖ’nün ne olduğunu anlamak istemeyen ülkelerin bu tehditle karşı karşıya kalması ise kaçınılmaz.

Türkiye'de açılan soruşturmalar kapsamında örgüt elamanlarının iade taleplerine istenilen cevabı vermeyen ülkelerin dışında çeşitli ülkeler ve uluslararası örgütler ise FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan etti.

Maarif Vakfı (TMV) bazı ülkelerde FETÖ iltisaklı okulları devraldı.

ABD ve Avrupa ülkeleri terörle mücadelemizi zorlaştırsa da Türkiye bu mücadeleyi

yürütmekte kararlı. Bulunduğu ülkelerde kurumlara sızmaya çalışan bu örgütün tehlikesini devletimizin anlatmasının yanında bulunduğu coğrafyalarda bıkmadan, usanmadan herkesin anlatması gerekiyor.

Ülkemizde de her kesim aklına kazımalı ki bu örgüt asla ayrım yapmaz.

FETÖ’ye karşı verilecek en iyi cevap ise birlik ve beraberlikten geçiyor.

ArzuErdoğral

Akit TV köşe yazarı