BIST9.716,77%-0,05
USD32.5459%0.03
EURO34,9538%-0.05
ALTIN2.436,83%0.03
Yaşam

İnternette size yalan söyleyen insanlardan uzak durun: Kötü insanlardan korunmanın yolları

İlk internetin temelleri 1950'li yıllarda atıldı ve 1990'larda ise bugünkü halini aldı. Bugün dünya üzerinde interneti kullanan yaklaşık 3milyar insan bulunmaktadır. Bu insanlarından çevremizde olan veya internette iletişime geçebileceğimiz birçoğu karşımıza çıkıyor. Peki Hayatta uzak durmanız gereken 5 çeşit insan kimdir?Size zarar veren insanlardan uzak durun hadisi nedir? Bizimle dalga geçen insanları hayatımızdan nasıl çıkarırız? Bir insandan nasıl uzak durabiliriz?

Abone OlGoogle News
08 Ocak 2021 18:11

İnternet herkes için çok kullanışlı bir ortamı bize getirdi. Hayatımızda bununla alakalı çok fazla değişikler oldu. Artık insanlar sanal alemde tanışabiliyor, arkadaş olabiliyor, evlenebiliyor, oyun oynayabiliyor ve daha birçok şeyi beraber yapabiliyorlar. Fakat her zaman karşımıza dürüst insanlar çıkmıyor. Peki bu tür durumlarda biz neler yapmalıyız ve nasıl hareket etmeliyiz?

Hayatta 5 çeşit insandan uzak duracağımız insan kimdir?

Kötümser İnsan
‘Bunun işe yarayacağını sanmıyorum. Bu işi başarabileceğini pek sanmıyorum.’ gibi olumsuz cümlelerle hayatımızı zamanla mahvetmeye başlarlar.

Kolaylaştırıcı İnsan
‘Biliyorsun istediğin zaman sana yardımcı olabilirim.’ Destekçi olan insanla kolaylaştırıcı insan arasında ince bir çizgi vardır. Elinize olta verip balık tutmanıza yardımcı olacak insanı aramak yerine balığın oltaya nasıl düştüğünü ve ondan sonra ne yapmanız gerektiğini söyleyecek insanı yanınızda tutabilirseniz daha iyi bir hayat sürersiniz.

Otlakçı İnsan
‘Hesabı sen öder misin? Cüzdanımı evde unuttum.'  Bu tür insanlar genelde yakın görseniz bile aslında sizi sırtınızdan vuracak insanlar olma potansiyeline sahiptirler.

Satıcı İnsan

‘Gelirim demiştim ama başka bir işim çıktı kusura bakma.’ Cümlenin meali şu şekilde; 'Evet boş vaktim olduğu için seninle buluşacaktım fakat senden daha önemli biri yazınca onunla buluşmak zorunda kaldım.' Sizden kolayca vazgeçebilen insanlar sözlerine sadık kalmak asla akıllarına gelmez.

Rekabetçi İnsan

‘Bakalım bu gece dikkatleri üzerine kim çekecek? Bakalım en yüksek notu kim alacak?.’ Asla birlikte bir şey yapmak akıllarına gelmez. Her zaman sizden daha güzel,daha iyi, daha zengin,daha mutlu olma hayalleri kurarlar. Fakat elde edemedikleri herhangi bir şeyi sizinde elde etmenizi kesinlikle istemezler.

Size zarar veren insanlardan uzak durun hadisi nedir? İslam ne diyor?

Haset, dinimizde haram kılınmış olan kötü hasletlerden biridir. Kitap ve Sünnet’te bu hususa işaret eden pek çok nas vardır. Hasedin haram kılınması ve kötü karşılanmasının sebebi, hasetçinin itirazının ve muhalefetinin gerçekte Allah’a karşı olmasındandır.

 Hasedin haram kılınması ve kötü karşılanmasının sebebi, hasetçinin itirazının ve muhalefetinin gerçekte Allah’a karşı olmasındandır. 

Ticarette hile yapmak ve aldatmak ise haram kılınmıştır. Peygamberimiz hile yapanın cehennemde olduğunu söyler (Buhârî, Büyu’ 60). 

Aklımızla dalga geçen insanları hayatımızdan nasıl çıkarırız?

Eğer bir yakınınız size yalan söylüyor ve sizinde bu yalana inanmanızı istiyorsa aklınızla dalga geçmenin peşinde olduğunu söyleyebiliriz. Fakat unutmayınki bunu kabul ettiğiniz anda kendi benliğinizden ve karakterinizden ödün vermiş olabilirsiniz. Bu durumda en iyi kararı nasıl vereceğiniz sizin elinizde olmasıyla birlikte yalnızca şu önerilebilir:

Eğer bir kimseyi kırmadan bu durumu anlatabilir ve düzeltmesi gerektiğini söylerseniz o kişi de bunu kabul ederse arkadaşlığınıza devam edebilirsiniz.

ikinci bir yol ise hayatınıza hiç girmemiş gibi hareket etmek ve onu tamamen hayatınızdan çıkartmak olduğu söylenebilir.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar