BIST9.102,04%0,24
USD32.3711%0.08
EURO34,9927%-0.07
ALTIN2.325,78%0.23
Teknoloji

Microsoft’an flaş Windows 11 açıklaması!

The Verge çalışanı Tom Warren Windows'un sesli asistanı Cortana'ya Windows 11 işletim sistemini sordu. Cortana'nın açıklaması şaşırttı.

Abone OlGoogle News
17 Haziran 2021 15:29

Son zamanlarda Windows 11 konusunu çokça duymaya başladık. Şirket bundan bir süre önce Windows 11‘in çıkacağını açıklamıştı. Özellikleri hakkında da birtakım bilgiler aktarmıştı. Daha sonrasında bir ISO dosyası internet ortamına yayıldı.

Birçok insan Windows 11‘i deneyimleyebilmek için ISO dosyasını indirdi ve sistemine kurdu. The Verge ekibinden Tom Warren Cortana‘ya bir soru yöneltti. Cortana’nın verdiği cevap birçok kullanıcıyı şaşırttı.

İletilen soru Windows 11’deki Cortana’ya soruldu
Sesli asistan Cortana, Warren‘a Windows 11‘in olmayacağını söyledi. Cortana bu bilgiyi Microsoft’un resmi web sitesinden almıştı. The Verge editörü tarafından Cortana‘ya bu soru yöneltilirken PC üzerinde Windows 11‘in sızdırılan sürümü mevcuttu. Warren Cortana‘nın cevabını akıllı telefonuyla kaydedip Twitter hesabında paylaştı. Takipçilerin bazıları sesli asistanın verdiği cevabı mantıklı bulsa da bazı takipçiler şakaya vurdu.

Şirket bundan önce Windows 10‘un son işletim sistemi olduğunu açıklamıştı. Bundan sonraki gelecek güncellemeler Windows 10’un üzerine eklenecekti. Hatta Windows 11 açıklamalarından önce sürümün Windows 10X olarak kullanıcıya sunulacağı duyuruldu. Sonradan proje iptal edilerek yerini yeni gelecek işletim sistemi Windows 11’e bıraktı. Cortana‘nın kafa karıştıran açıklaması ve birçok detayın 24 Haziran‘da düzenlenecek etkinlikte açıklığa kavuşması bekleniyor.

Siz de isterseniz ISO dosyasını indirerek Windows 11‘in sızdırılan sürümüne sahip olabilirsiniz. Ancak bu sürümden kaynaklanacak herhangi bir sorunun sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın.

Apple’da da benzer bir durum yaşandı
Apple’ın WWDC 21 etkinliği yaklaşırken Siri‘ye etkinliğin tarihi soruldu. Siri kullanıcıya WWDC tarihini 20 Nisan olarak aktardı. Aradan birkaç gün geçtiğinde bu tarihin doğru olduğu anlaşıldı. Buradan bir şey çıkarak olursak, bu tip bilgiler sesli asistanlara önceden kaydediliyor olabilir.

Peki sizler Cortana‘nın Windows 11 açıklaması hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar