BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Teknoloji

Teknoloji devlerine yeni yasa tasarısı: Artık ön yüklü gelmeyecek!

ABD'de uzun bir süredir özellikle Google ve Apple gibi dev şirketlerin cihazlarında kendi uygulamalarını 'öne çıkartması' tartışılıyor. Bunun önüne geçilmesi için somut bir adım geldi.

Abone OlGoogle News
17 Haziran 2021 12:17

Kullanıcılar yeni bir cihaz aldığında yüklü bazı uygulamalar bulunuyor. Bu uygulamalar çoğunlukla akıllı telefon, tablet veya bilgisayar markasının 'kendi uygulamaları' oluyor. İşte bu noktada rekabetin önüne geçtiğini düşünen ABD'li yargıçlar, konu hakkında çalışmalar yapıyor.

En son ABD'de yeni bir yasa tasarısı ortaya atıldı. Yasayı öneren isimlerden olan temsilci David Ciciline, yasanın yürürlüğe girmesi durumunda yaşanabilecekleri duyurdu. Bu yeni yasa tasarısı onaylanırsa, Apple ve Google gibi şirketler başta olmak üzere artık cihazlarında kendi uygulamalarını ön yüklü olarak sunamayacak. 

ÖN YÜKLÜ UYGULAMALAR KALKABİLİR

Özellikle iPhone'lardan tarayıcı olarak Safari'nin, müzik uygulaması olarak Apple Music'in ve mesajların direkt iMessage olarak ön yüklü olarak geldiği görülüyor. Bu ise diğer uygulamaları sonradan yüklemeniz gerekiyor. Google için de benzer şey geçerli. Android telefonlarda Google ve uygulamalarının tamamı ön yüklü geliyor ve diğer uygulamalar özel olarak indirilmesi gerekiyor. Yasa tasarısı da tam bunun önüne geçmek istiyor. 

Geçen hafta sunulan bu yasa tasarısı eğer yürürlüğe girerse teknoloji devlerinin oldukça canı sıkılacak. Amazon için de geçerli olacak bu yasa, Microsoft'u da içine alacak mı bilmiyoruz ancak kabul edildiği takdirde işlerin değişmesini sağlayacak. 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar