BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Teknoloji

Facebook, Apple ve Spotify’a rakip olmaya hazırlanıyor

Facebook, podcast özelliği ile Apple ve Spotify'a rakip olmak için çalışmalara başladı. Şirket içerik üreticilerle görüşüyor.

Abone OlGoogle News
17 Haziran 2021 11:21

Podcast ve benzeri sesli etkinlikler günden güne yaygınlaşıyor. Apple‘ın kısa süre önce ücretli Podcast servisini duyurmasının ardından, Facebook da gözünü bu sektöre dikti. Clubhouse ve Spaces‘ın başarısından etkilenen şirket, benzer bir özelliği platforma getirmek için çalışıyor.

Gelen e-postada ortaya çıkan bilgiye göre Facebook, podcast özelliğini platforma eklemeyi planlıyor. Şirket bu e-postada, “Facebook, insanların sevdikleri podcast’lerin tadını çıkarabilecekleri, tartışabilecekleri ve birbirleriyle paylaşabilecekleri yer olacak” ifadelerini kullanıyor. İşte tüm detaylar.

Facebook Podcast neler sunacak?
İçerik üreticilere e-posta gönderen Facebook, podcast yayınlarının doğrudan sosyal medya sitesinde paylaşılabileceği ve takip edilebileceği özelliğini duyurdu. Buna göre yayıncıların tek yapması gereken, RSS içeriklerini Facebook‘a bağlamak. Bu işlemden sonra tüm yeni yayınlar otomatik olarak sosyal medya platformuna yüklenecek.

Böylelikle yayıncıların en güncel içerikleri, düzenli olarak Facebook Podcast sayfasında gözükecek. Takipçiler de kolaylıkla takip edebilecek. Şirket özelliği 22 Haziran’da kullanıma sunmayı planlıyor. Bu tarihten sonra kullanıcılar, en sevdikleri içerikleri platformdan dinleyebilecek. Ancak başlangıçta kısıtlı sayıdaki kullanıcıya açık olması bekleniyor.

İçerik üreticileri, şovlarını Facebook üzerinden dağıtma seçeneğinin yanı sıra, klip özelliğini aktif edebilecek. Aktif edilmesi durumunda kullanıcılar tıpkı Twitch‘de olduğu gibi eğlenceli içeriklerden bir dakikalık klipler alabilecek. Aynı zamanda kullanıcılar aldıkları klipleri kolaylıkla platformda paylaşabilecek.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Facebook, yeni özelliği ile başarılı olabilecek mi, yoksa bu da mı başarısız girişimler arasında yerini alacak? Konuyla ilgili düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar