BIST9.079,97%3,10
USD32.3654%0.07
EURO35,0739%0.16
ALTIN2.324,97%0.20
Teknoloji

Xiaomi’den ezber bozan AR uygulaması patenti

Çinli şirket Xiaomi, almış olduğu yeni bir AR uygulaması patenti ile kısa sürede gündem olmayı başardı.

Abone OlGoogle News
11 Haziran 2021 08:36

Son dönemde Apple, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri üzerine ciddi mesai harcıyor. Şirket, uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni AR setini, 2022 yılında kullanıcılar ile buluşturmayı hedefliyor. Bu teknolojiler üzerinde ciddi çalışmaları olan şirketlerden biri de şüphesiz Xiaomi.

Çinli şirketin bu hafta başlarında yeni bir AR uygulaması için patent aldığı ortaya çıktı. Özellikleri ile kısa sürede gündem olmayı başaran bu patent, hayata geçerse kullanıcılara artırılmış gerçeklik teknolojilerine yeni bir soluk getirecek.

Xiaomi patenti, çevredeki objelerin bilgilerini çıkaracak
CN110264320B yayın numarası ile ortaya çıkan bu patent, ilk başta bir AR cihazı olarak karşımıza çıksa da Xiaomi, bu patenti bir AR uygulaması olarak planlıyor. Bu patent, şirket tarafından ‘Artırılmış Gerçeklik Ekipmanı ile Entegre Çalışan Bilgi Görüntüleme Sistemi’ olarak adlandırılıyor.

Yapabildikleri ile dikkat çeken bu teknolojinin çalışma mantığı ise bilim kurgu filmlerini akıllara getiriyor. Patente göre, bu sisteme sahip AR cihazları, hedeflediği objenin bilgisini modelleyerek kullanıcılara sunuyor. Bu sayede kullanıcıların obje hakkında olumlu ya da olumsuz çeşitli bilgileri görmesine olanak sağlıyor.

 

Örneğin; akıllı telefon satın almak için gittiğiniz bir mağazadaki tüm ürünlerin bilgilerini bu teknoloji ile görme imkanınız olacak. Eğer Xiaomi, bu patenti hayata geçirebilirse artırılmış gerçeklik teknolojilerine çağ atlatacak. Şu an için bu patentin çalışma mantığı ile ilgili çok fazla bilgi yer almasa da, bazı temel detaylara yer verilmiş.

AR cihazı, içerisinde barındırdığı kamera modülü sayesinde bir objeyi hedefleyecek. Bu objeyi haritalamaya başladıktan sonra ürünün görünümüne dayalı olarak çeşitli bilgileri de kullanıcı ile paylaşacak. Vadettikleri ile kullanıcıları heyecanlandıran bu patentin hayata geçip geçmeyeceği ise büyük merak konusu. Bu nedenler Xiaomi’den gelecek resmi açıklamayı beklemek daha sağlıklı olacaktır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar