BIST9.524,59%-0,06
USD32.6307%0.31
EURO34,7495%0.18
ALTIN2.514,29%1.20
Teknoloji

AKINCI, ilk atış denemesinde hedefleri tam isabetle vurdu

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı, (TİHA) ilk atış denemesinde, MAM-T, MAM-L ve MAM-C ile hedefi tam isabetle vurdu.

Abone OlGoogle News
23 Nisan 2021 00:23

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından, AKINCI TİHA'nın ilk atış denemesine ait görüntüleri paylaştı.

Bayraktar, paylaşımında, AKINCI'nın MAM-T, MAM-L ve MAM-C mühimmatıyla hedefin tam isabetle vurulduğunu belirterek, "Akıncı’nın ilk atışında mini akıllı mühimmat ailesinin en büyüğü olan MAM-T, başarıyla hedefini vurdu. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun." dedi.

MAM-T'nin ardından MAM-L ve MAM-C ile yapılan denemeler de başarıyla tamamlandı. 

"AKINCI envantere girmek için gün sayıyor"

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından SİHA’lara yönelik geliştirilen mühimmata ilişkin şunları paylaştı:

"SİHA’larımızın yeni vurucu gücü MAM-T. Daha yüksek harp başlığı etkinliği ve daha uzun menzil için geliştirilen MAM-T mühimmatımızın ilk test atışı AKINCI TİHA’dan başarıyla gerçekleştirildi. İlk defa MAM-T yanında MAM-L ve MAM-C ile beraber 3 mühimmatla kalkıp hepsinin patlayıcı başlıksız test atışlarını başarıyla gerçekleştiren AKINCI envantere girmek için gün sayıyor. Başta, Baykar ve Roketsan olmak üzere emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar