BIST9.142,40%0,69
USD32.3846%0.12
EURO35,0269%0.01
ALTIN2.326,34%0.26
Teknoloji

Telefonumu bul uygulaması bir genci sevindirdi

Kayıp telefonun yerini tespit etme uygulaması, bir genci 11 bin TL’yi çöpe atmaktan kurtardı. Geçtiğimiz günlerde, bir vatandaş öğleden sonra markette alışveriş yaptığı esnada telefonunu kaybetti. Aradığı cihazına çok kısa bir mesafe uzaklıktaydı. Ancak bunun farkında olmayan genç, telefonunun konumunu uzaktan buldu.

Abone OlGoogle News
19 Nisan 2021 09:22

Telefonumu bul uygulaması bir genci sevindirdi
İHA’nın haberine göre, Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan Kenan E. adlı vatandaş markette alışveriş yaparken telefonunu kaybettiğini fark etti. Güneş Mahallesi Toptancı Hal Caddesi’nde gerçekleşen olayda, Kenan E. cihazını kaybetmesinin ardından aramaya başladı. Kenan E. telefonunu, arkadaşının cihazındaki ‘Bul’ uygulamasıyla önceden eşleştirmişti.

Aramalardan sonuç alamayan Kenan E. arkadaşının telefonundaki ‘Bul’ uygulamasını kontrol etti. Bu uygulama vasıtasıyla kendi cihazının konumunu tespit etti. Kayıp telefonunun 500 metre uzağında olduğunu fark eden genç evvela polis ekiplerine haber verdi. Kenan E.’nin gösterdiği noktaya intikal eden ekipler telefonun bir ağacın altında olduğunu anladı. Bölgede arama çalışmalarına başlayan ekipler, kayıp telefonu kağıda sarılı bir şekilde buldu.

Kenan E. kaybettiği telefonun 11 bin TL değerinde olduğunu söylerken şu açıklamayı yaptı:

“Komiserlerin yardımı ile buldum. Markete girdim alışveriş yaparken masada bırakmıştım çaldırdım. 5-10 tane şüpheli vardı. Allah’ın yardımı ile buldum. Değeri 11 bin TL falan. Hal içerisindeydik hal dışarısında bulduk.”

Teknolojik cihazlar ve beraberinde kullandığımız yazılımların buna benzer durumlara vesile olduğuna çoğu zaman şahit oluyoruz. Özellikle yapay zeka destekli sesli asistanlar kullanıcısının hayatını dahi kurtarabiliyor. Acil durumlarda ambulans ekiplerine veya polislere haber vererek kullanıcıyı ölümden döndürebiliyor.

Bilgisayarlarda da var
Konum tespit etme uygulamaları akıllı telefonların yanı sıra bilgisayarlarda da bulunuyor. Kullanıcı cihazında hesabıyla oturum açarak öncelikle bilgisayarını eşleştiriyor. Kaybetmesi durumunda da hesabına webden giriş yaparak ‘konum bulma’ özelliğini çalıştırabiliyor. İnternet bağlantısı gerektiren bu özellik hiç beklenmedik bir anda işe yarayabiliyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar