BIST9.050,17%2,76
USD32.3191%0.08
EURO35,1059%0.10
ALTIN2.295,82%0.80
Teknoloji

Google, Avusturalya'yı tehdit etti!

Avustralya’da hazırlanan bir yasa tasarısı, Google’ı, haber yayıncılarına ödeme yapamaya zorluyor. Bu durum üzerine Google, Avustralya yönetimini tehdit etti.

Abone OlGoogle News
22 Ocak 2021 11:05

Popüler arama motoru, bu yasa tasarısının senatodan geçmesi durumunda, ülkeden çekileceğini açıkladı.

Avustralya yönetimi, Google’ın haber yayıncılarına ücret ödemesini istiyor   

 

Google, günümüzde, haber içeriklerinin okuyuculara ulaştırıldığı önemli mecralardan biri oldu. Avustralya’da bu duruma, medyanın lehine ancak Google’ın aleyhine bir hamle hazırlığı vardı. Fakat Google’dan tepki geldi.

Avustralya yönetimi, Google tarafından haber yayıncılarına ödeme yapılmasını zorunlu kılan bir yasa tasarısını değerlendiriyor. Bu tasarının senatodan geçmesi halinde ise Google’ın Avustralya’da hizmet vermeyeceği açıklandı. Popüler arama motoru, yasa tasarısı uygulamaya geçilirse ülkeden çıkacak.

Google Avustralya İdari Direktörü Silva: Uygulanamaz

Google , Avustralya’ın İdari Direktörü Mel Silva, senatoda, bu yasa tasarısının uygulanamaz olduğunu açıkça belirtti ve yasanın bu haliyle onaylanması durumunda Google’ın Avustralya’da verdiği hizmeti sonlandırmak zorunda kalacağını açıkladı.

Bu tepkiye Avustralya Başbakanı Scott Morrison da cevap verdi. Morrison, Avustralya’daki kuralları Avustralya belirler dedi. Bu konudaki kararların da parlamentodan çıktığını belirten Morrison, tehditlere boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar