BIST9.079,97%3,10
USD32.3408%0.15
EURO34,9936%-0.22
ALTIN2.311,15%1.48
Teknoloji

Telefon markaları Türkiye'ye fabrika açıyor! İşte o firmalar

Pek çok akıllı telefon üreticisi, son zamanlarda Türkiye’ye yatırım yapma kararı almayı düşünüyor. Samsung ve Xiaomi gibi firmalar tarafından henüz resmi bir adım atılmamış olsa da Oppo, geçtiğimiz haftalarda resmi olarak fabrika açacağını onaylamıştı.

Abone OlGoogle News
19 Ocak 2021 20:26

Oppo’nun ardından bir başka Çinli telefon üreticisi olan Tecno firması da Türkiye için yatırım yapma kararı aldı.

Türkiye’de üretilecek ilk telefonun, Mart ayında piyasaya çıkması planlanıyor.

Telefon markası Tecno'dan, Türkiye'ye Milyonlarca dolarlık yatırım! 33

Çinli bir akıllı telefon üreticisi olan Tecno, Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldı. Bu karar ile Türkiye’deki yatırım projesine 25 milyon dolar gibi büyük bir miktarın harcanması planlanıyor. Yatırımın kısa zamanda başlaması beklenirken, Türkiye’de üretilen ilk telefonun da Mart ayında hazır olması ve kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Henüz ülkemizde adı pek bilinmese de Tecno firması tarafından Türkiye için yapılacak yatırım sonrası, üreticinin adından söz ettirmesi bekleniyor. 2020 yılında 1 milyar dolar seviyesinde gelir elde eden üretici, fabrikasını Pendik’te açmayı planlıyor. Türkiye’de üretilecek ilk telefonun ise öncelikli olarak Türkiye’deki kullanıcılara hitap etmesi planlanıyor.

Aralık ayından itibaren Türkiye’de bulunan Tecno, bazı akıllı telefon modellerini de Türkiye garantili olarak satışa sunuyor. Bu telefonlar arasında Spark 6Camon 16 Premier ve Pova modelleri yer alırken, telefonların 2.800 TL ile 4.000 TL arasında değiştiğini söyleyebiliriz.

Üretim tesisi Pendik’te olacak

Türkiye’de üretilecek telefonlar için kurulacak olan fabrika ise Pendik’te yer alacak. Fabrikanın kurulumu tamamlandıktan sonra üretim hızlı bir şekilde başlayacak ve Mart ayında Türkiye’de üretilen ilk telefon satışa sunulacak. Üretilecek telefonun ise daha çok orta segmenti hedeflemesi bekleniyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar