BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0289%0.03
ALTIN2.325,46%0.22
Teknoloji

Avrupa'da sosyal medya nasıl denetleniyor?

Avrupa Birliği (AB), Facebook ve Twitter gibi sosyal medya şirketlerinden gerekli durumlarda içeriğe müdahale edebilecek araçlar geliştirmesini istedi. AB, sosyal medya platformlarının yanı sıra internet sitelerine de ceza veriyor.

Abone OlGoogle News
03 Temmuz 2020 10:54

Avrupa Birliği (AB), Facebook ve Twitter gibi sosyal medya şirketlerinden gerekli durumlarda içeriğe müdahale edebilecek araçlar geliştirmesini istedi. AB, sosyal medya platformlarının yanı sıra internet sitelerine de ceza veriyor.

FRANSA'DA İNTERNET YASASINA UYMAYANLAR NASIL CEZALAR ALIYORLAR?

Fransa’da sosyal medya üzerinden terör propagandası, küfür, hakaret ve kişilik haklarına saldırının 7 yıl hapis ve 100 bin € para cezası var.
Fransa Meclisi, internet ve sosyal medyada nefret içerikli paylaşımların 24 saatte kaldırılmasını zorunlu kılan yasa tasarısını onayladı.
aksi durumlarda hem Google, Twitter, Facebook gibi şirketler hem de kullanıcı cezalandırılıcak.
internette söz konusu paylaşımları kaldırmayan şirketler 1,25 milyon euroya kadar para cezasına çarptırılacak. 

ALMANYA'DA 2017 YILINDA YÜRÜRLÜĞE GİREN İNTERNET YASASI HANGI CEZALARI İÇERİYOR?

Almanya'nın sosyal medya sitelerindeki nefret söylemlerini, yalan haberleri ve yasadışı içerikleri hızla kaldırılmak için çıkardığı kanun 1 Ocak 2018'de yürürlüğe girdi.
Kanuna göre sözkonusu “bariz yasadışı olan” paylaşımları kaldırmayan sosyal medya sitelerine 50 milyon euroya kadar ceza verilebiliyor. 

4 Nisan 2016'da Facebook hesabından "Merkel, herkesin gözü önünde taşlansın" yazan 28 yaşındaki bir kişi mahkemeye çıkmak zorunda kaldı. Bochum Yerel Mahkemesi, bu mesajın ifade özgürlüğü ile ilgisi olmadığını belirtti. Şiddet çağrısı içerdiği için mesaj sahibi para cezasına da çarptırıldı.

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, 20 Ağustos 2017'de, kendisine sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle Türk kökenli siyasetçi Bekir Sipahi'yi mahkemeye vererek 30 gün hapis cezası almasına neden oldu.

İSVEÇ'TE 16 YAŞINDAN KÜÇÜKLER SOSYAL MEDYA HESABI AÇAMIYOR

2016'dan bu yana sosyal medyada yaş kullanımına sınır getirildi. 16 yaşından küçüklerin sosyal medya kullanmasına izin verilmiyor.

İTALYA'DA SOSYAL MEDYA HESAPLARI KİMLİK BEYANIYLA AÇILIYOR

İNGİLTERE'DE ZARARLI İÇERİK BARINDIRAN SİTELER YA ENGELLENİYOR YA DA PARA CEZASINA ÇARPTIRILIYOR

İngiltere hükümeti, internet üzerinden yayılan "çocuk istismarı veya terör propagandası" gibi "zararlı içeriklerin" engellenmesi konusunda gerekli adımları atmayan sitelere para veya engelleme cezası veriyor.

AVUSTURYA'DA NAZİ YANLISI PAYLAŞIMLAR İÇİN PARA YA DA HAPİS CEZASI UYGULANIYOR

Nazi propagandası yapılmasına müsaade etmeyen yasa nedeniyle sosyal medya üzerinden Nazi yanlısı paylaşımlar için para ya da hapis cezası veriliyor. Avusturya'nın Vorarlberg eyaletinde 1 Ağustos 2017’de bir mahkeme, sosyal medya üzerinden Nazileri öven ve Yahudi soykırımını inkar eden paylaşımlarda bulunan kişiyi bin 440 avro para cezasına mahkum etti. Viyana Devlet Mahkemesi, 21 Ağustos 2017'de, bir futbol müsabakasında Hitler selamı veren ve sosyal medya hesabı üzerinden Nazi propagandası yapan 39 yaşındaki bir kişiye 18 ay hapis cezası verdi.

HOLLANDA'DA DA SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPILAN PAYLAŞIMLAR DENETİME TABİ TUTULUYOR

Hollanda'da Denk Partisinden ayrılarak yeni bir parti kuran Sylvana Simons’a sosyal medya üzerinden hakaret eden 20 kişi, 28 Mayıs'ta kamu hizmeti ve para cezasına çarptırıldı. Rapçi Boef, 11 Ocak’ta, sosyal medya üzerinden bir polise hakaret ettiği gerekçesiyle 80 saat kamu hizmeti ve 150 avro para cezası aldı. Başbakan Mark Rutte'yi boynunda idam ipiyle gösteren ve tehdit sözleri içeren bir paylaşım yapan 47 yaşındaki kadına 23 Ağustos'ta, bir hafta şartlı hapis cezası ile 40 saat kamu hizmeti cezası verildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar