BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Teknoloji

İngilizler o tarihe işaret etti: Türkiye, Reis ile tüm dengeleri değiştirecek

İngiliz basını, Türkiye’nin Reis Sınıfı Denizaltılar ile 2030 yılında bölgedeki dengeleri lehine değiştireceğini yazdı.

Abone OlGoogle News
25 Ocak 2022 20:44

Reis Sınıfı Denizaltıların Karadeniz'de NATO-Rusya dengesini etkileyecek bir unsur olacağını yazan İngiliz basını Türk denizaltıların AIP özelliğine dikkat çekti. 2030'da bölgenin hassas dengesinin Türkiye lehine değişeceği ifade edildi.

İngiliz basını, TSK'nın envanterine girecek olan Reis Sınıfı Denizaltıların hem Ege Denizi'ndeki hem de Karadeniz'deki askeri dengeleri etkileme potansiyeline sahip olduğunu yazdı.

“Hassas dengelerin 2030’da Türkiye lehine değişmesi muhtemel”

Haberde şu ifadelere yer verildi;

"2027'den sonra AIP özellikli altı Reis sınıfı denizaltıya sahip olacak olan Türkiye, İsrail ile birlikte bölgede en fazla AIP denizaltısına sahip olacak. 2030'ların ikinci yarısında, bölgenin hassas dengesinin AIP denizaltıları açısından Türkiye lehine değişmesi muhtemeldir."

Rusya'nın Sivastopol Deniz Üssü'ndeki Karadeniz filosunu güçlendirdiğine işaret edildi.

"Açık kaynaklara göre Rus Karadeniz Filosu'nun savaş gemileri 34'ten 49'a, denizaltı sayısı ise 1'den 7'ye yükseldi. Rus Karadeniz kuvveti, Kalibr kara taarruz füzelerini fırlatabilen, ancak AIP özellikli olmayan gelişmiş denizaltılar işletiyor"

“Rusya’nın Karadeniz’deki gücünü delme yeteneğine sahip olacak”

Reis sınıfı denizaltının devreye alınmasının Karadeniz dengesine etkisi olmasının muhtemel olduğu yazılan haberde, "Bu denizaltı kuvveti, Rusya'nın Karadeniz'deki güçlü A2/AD'sini delme yeteneğine sahip olacaktır" denildi.

“Proje NATO-Rusya dengesini etkileyecek”

Karadeniz dışındaki devletlerin Montrö Sözleşmesi'ne göre Karadeniz'de denizaltı konuşlandıramadığına dikkat çekilirken, analiz yazısında "Sonuç olarak, bir NATO müttefiki olarak Türkiye'nin denizaltı filosu, NATO adına Rus donanmasına karşı koyabilecek tek varlıktır. Dolayısıyla Reis sınıfı denizaltı projesi Karadeniz'deki NATO-Rusya dengesini etkileyecek bir unsur olarak değerlendirilebilir" ifadeleri kullanıldı.

(Kaynak: Star)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar