BIST9.043,35%2,69
USD32.3316%0.12
EURO35,0627%-0.02
ALTIN2.301,11%1.03
Spor

Derbi sonrası flaş sözler! "Niye ıslıklatırsın çocuğu hocam!"

Süper Lig'in dördüncü haftası dev maça sahne oldu. Galatasaray, Medical Park Stadı'nda 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Trabzonspor'a yakalandı: 2-2. Oldukça tempolu ve gol düellosuna sahne olan karşılaşmanın ardından olay sözler sarf edildi.

Abone OlGoogle News
13 Eylül 2021 11:11

DEV MAÇTA MÜTHİŞ DÜELLO Süper Lig'de 2021-22 sezonun ilk dev maçı büyük çekişmeye sahne oldu. Medical Park Stadı'nda Galatasaray karşılaşmaya müthiş başladı, Emre Kılınç'ın golleriyle 2-0 öne geçti. Ev sahibi Trabzonspor önce Cornelius ardından Nwakaeme'nin golleriyle eşitliği sağladı. Karşılaşmadan taraflar 1'er puanla ayrıldı.

ABDÜLKADİR'İ TAYLAN TESELLİ ETTİ Beklenen performansı sergileyemeyen Abdülkadir Ömür 37. dakikada yerini Yusuf Sarı'ya bıraktı. Trabzonspor taraftarlarının büyük tepki gösterdiği genç oyuncu kulübede gözyaşlarına hakim olamadı. Abdülkadir'i A Milli Takım'dan arkadaşı Taylan Antalyalı yedek kulübesine gelerek teselli etti. Zorlu mücadelenin ardından spor yazarlarının görüşleri şöyle...

DELİ DALGALAR - ŞANSAL BÜYÜKA (MİLLİYET) "Galatasaray alışılmışın çok dışında bir başlangıç yaptı... Müthiş hızlı, atak, çabuk ve yürekli... İlk düdük çaldı, Kerem ile Halil, deli dalgalar gibi Trabzonspor savunma duvarını sarsmaya başladılar... Halil ile Kerem o kadar hızlı, o kadar hareketliydi ki, Trabzon savunmasının balansı bozuldu... Kimi tutacaklarını, hangi bölgeyi kapatacaklarını şaşırdılar... İkinci golü lütfen hatırlayın... Kerem o kadar hızlı olmasa, kaleci Uğurcan eline gelen topu rahatça tutacaktı... Kerem’in inanılmaz deparı Uğurcan’ı bozdu ve topu elinden kaçırdı... Ardından Emre’nin ikinci golü geldi... Elbette trafikte sürat felaket ama, futbolda hız bayağı işe yarıyor… “Fırtına” diye anılan Trabzon’da gene fırtına vardı, ancak iki Galatasaraylı Kerem ile Halil fırtınası vardı...

"İKİNCİ YARIDA YAKITI TÜKENDİ" İlk golde çabuk hamle, Edgar’ı hataya zorladı, ikinci golde, Kerem’in 100 metreci gibi deparı Uğurcan’a yanlış yaptırdı… Trabzonspor golü bulana kadar, neyi var, neyi yok, bu iki haşarı Galatasaraylıyı tutmaya çalıştı... Abdullah Hoca, Kerem - Halil fırtınası eserken, Siopis’i oyuna alabilir, belki bu fırtınanın şiddetini azaltabilirdi… Yapmadı, faturayı 2-0 yenik duruma düşerek ödedi... Ancak Yusuf Sarı hamlesi, bir ölçüde dengeyi kurdu, ilk yarı sonlarında gelen gol de umut oldu... Galatasaray’ın bu kadar hızdan, bu kadar yoğun mesaiden sonra, özellikle ikinci yarıda yakıtının tükeneceği belliydi… İkinci yarıda son çeyreğe kadar kontrolü Trabzonspor ele aldı…

"MORUTAN BANA HAGI'YI HATIRLATTI" Buna rağmen Halil’in boş kaleye giden topunu Yusuf müthiş çıkardı… Bir mucize hamle de Van Aanholt’tan geldi... Süper kademe ile mutlak bir golü önledi… Hamsik çok etkili oynadı... Nwakaeme’ye verdiği gol pası müthişti... Nwakaeme bu pası ağlara göndermese, Hamsik’in asistine yazık olurdu... Galatasaray’da Morutan’ın attığı müthiş şut, bana Hagi’yi hatırlattı... Morutan ile Emre Kılınç‘ın zorunlu çıkışları Galatasaray adına talihsizlikti… Maçta penaltı tartışmaları var...

"İKİ TARAF DA MUTLU DEĞİL" Hakemler dünkü maçlarda vücuttan ele gelen hiçbir pozisyona penaltı çalmadılar… Bu pozisyonlarda penaltı çalmak çok kolay değil... Galatasaray 2-0 öne geçti, 2-2’ye yakalandı... Deplasmanda güçlü bir rakibinden puan aldığı için sevinsin mi, 2-0 ‘dan beraberliğe yakalandığı için üzülsün mü? Trabzonspor kendi sahasında 2-0 yenilgiden 2-2’yi yakaladı ama kendi evinde en güçlü rakiplerinden birini elinden kaçırdı... Kim sevinsin, kim üzülsün, belli olmayan bir maç izledik... İki tarafın da mutlu olduğunu sanmıyorum… Bu defa kazanan, heyecanlı bir maç izleyen futbol seyircisi oldu... Eee , ara - sıra da futbol seyircisi kazansın...

ÖMÜR'E ÇOK ÜZÜLDÜM - CEMAL ERSEN (MİLLLİYET) Trabzonspor’un geri dönüşünü takdir ediyorum. Kolay değil Galatasaray gibi bir rakip karşısında iki farktan puanı kurtarmak ve vazgeçmemek. Lakin maçın sonucundan bağımsız olarak şunu söylemem gerek; oyunun henüz 37. dakikasında sakatlık olmadığı halde iki oyuncunuzu değiştirme ihtiyacı duyuyorsanız, bu teknik direktör yanlışıdır. Tercihlere saygı duyarım ama, “Abdullah Avcı’nın yerinde olsam İsmail’in yerine Trondsen, Abdülkadir Ömür’ü değil Yusuf’u tercih ederim” demiştim. Şahidim her müsabaka öncesi kritik yaptığımız ve mutabık kaldığımız İskender Günen’dir.

"NİYE ISLIKLATIRSIN ÇOCUĞU HOCAM" Olabilir, hatadan dönmek gerekebilir. Peki ya o genç Abdülkadir’in psikolojisi? İsmail için travma olamayabilir, ama ya futbolumuzun geleceği diye nitelendirdiğimiz Abdülkadir’in durumu? Yedek kulübesinde adeta çöktü kaldı, oyundan alınırken niye ıslıklatırsın çocuğu hocam? Gelelim maça. Evet, futbol hatalar oyunudur ama abartırsanız canınız yanar. Neydi öyle Trabzonspor’un başlangıcı ve umursamazlığı? Edgar’ın çevre kontrolü yapmadan kaleyi düşünmesi, ardından orta alanda kaptırılan topun ağlara gitmesi iki basit gole mal oldu. Beyler oynamadan kazanmış gibiydi.

"FATİH TERİM KURNAZ" Galiba unuttular rakibin Galatasaray ve o takımın başında Fatih Terim’in olduğunu. Top çevirmeler, rakibi üzerine çekme çabaları derken, gerçek kimliklerinden uzaklaşıp çok farklı bir takım izlettiler herkese. Terim kurnaz. Önde baskı yaparak Trabzonspor’un oyun kurmasını, en azından hucüm anlamında istediğini yapmasını engelledi. İlk bölümde önemli bir avantaj elde etti, fazlasını yapabilirdi. Avcı’nın oyuna müdahalelerini başka bir maçta alkışlayabilirdim. Çünkü yarar sağladı ve soyunma odasına Cornelius’un golüyle umutlu gitti takım.

ZAYIF HALKALAR - BÜLENT TİMURLENK (SABAH) İkinci yarı için Galatasaray sahaya döndüğünde tabelayı 0-2'ye getiren Emre Kılınç sakatlık yüzünden soyunma odasında kalmıştı ama milyonların sorusu ve merakı "Morutan neden çıktı?" idi. 90 dakikanın kaderini de önce iki takımın zayıf halkaları ardından Terim'in tercihleri belirledi. Geçen sezon G.Saray bu sahada kazanırken 4-6- 0'da merkezde Oğulcan bir tercih değil mecburiyetti. Terim geçiş oyununda iki yabancı santrforunu yanında oturtup Halil ile başlarken hem o maçtan hem de Roma'nın oyun planından ilham almıştır. Avcı'nın da iki bekini çıkarmadığı ve rakip sahaya oyunu yıkmaktan imtina ettiği dakikalarda G.Saray'ın genç kadrosunun ön alanda yaptığı baskı hatayı ve golü getirdi. Ev sahibinde aksaması sürpriz olmayan İsmail ve Gervinho'nun yokluğunda hazır olmadan sahaya sürülen Abdülkadir Ömür'ü devre bitmeden kenara alan Avcı tabelada farkı bire indirince soyunma odasına umutlu gitti.

G.Saray'ın ön tarafındaki genç oyuncular temaslı oyunda fiziklerinin zayıflığının kurbanı olurken, hiç maç oynanamış Aytaç ile hantallaşan Galatasaray orta sahası 2-2'ye bol bol davet çıkardı. Zayıf halka Yedlin'in dağılan kanadını Nwakaeme bol bol işledi ama asıl öldürücü darbeleri vuran büyük usta Hamsik oldu.

G.Saray yorulan Halil'i önce kanada alıp çakılı santrforlarından birini Trabzon göbeğinin üstüne oynatsa, 70'den sonra çok daha net pozisyonlar bulabilirdi ama Taylan-Aytaç-Berkan orta sahasıyla 2-2'yi tutmaları bile başarıydı. Trabzon da G.Saray da kolay gol yiyor. G.Saray iki haftadır 2-0'dan 4 puanı çöpe atarken Milli Takım'ın Letonya ve Karadağ maçlarını hatırlattı. Trabzon net 8+3 kurbanı. Sol bek problemi can sıkmaya devam edecek.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar