BIST9.524,59%-0,06
USD32.5951%0.20
EURO34,7944%0.30
ALTIN2.499,02%0.59
Spor

Ahmet Nur Çebi’den flaş istifa kararı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kulüpler Birliği Başkanlığı görevine devam etmeme kararı aldığını açıkladı.

Abone OlGoogle News
22 Haziran 2021 15:15

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kulüpler Birliği Başkanlığı görevine devam etmeme kararı aldığını, 6 Temmuz'daki genel kurulda aday olmayacağını açıkladı.

Gerek Beşiktaş'taki görevi gerekse kendi işlerinin yoğunluğu nedeniyle bu kararı alan Çebi, Kulüpler Birliği Yönetimi'ne elinden gelen desteği ise her zaman vereceğini ifade etti.

Beşiktaş'ta yönetim ile Sergen Yalçın arasında yeni sözleşme konusu krize dönüşürken, başkan Ahmet Nur Çebi, Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinde devam etmeme kararı aldı.

“6 Temmuz’a kadar görevime devam edeceğim”

Ahmet Nur Çebi açıklamasında, "Kulüpler Birliği Başkanlığı görevimden istifa etmedim. 6 Temmuz'da Kulüpler Birliği genel kurulu var. O tarihe kadar görevime devam edeceğim. 6 Temmuz'daki genel kurulda aday olmayacağım" ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi'nin Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı futbolcu sayısı, kulüp harcama limitleri gibi konularda Kulüpler Birliği Vakfı'nın taleplerine olumlu yanıt vermemesi üzerine bu kararı aldığı belirtildi.

Öğle saatlerinde toplanan Kulüpler Birliği'nin gerçekleştirdiği toplantıda ilk olarak söz alan Ahmet Nur Çebi, bu kararını kulüp başkanlarıyla paylaştı.

Çebi'den açıklama

Seçime kadar göreve devam edeceğini belirten Çebi "Genel kurul kararı aldık, seçime gidiyoruz. Olağanüstü bir seçim değil, normal tarihi. Orada da aday olmayacağımı arkadaşlarıma söyledim. 6 Temmuz'a yani seçime kadar göreve devam ediyorum. O günden sonra başka arkadaşımıza devredeceğim. Ben aday olmayacağım" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi, teknik direktör Sergen Yalçın ile ilgili sorulara ise cevap vermedi.

Ahmet Ağaoğlu'ndan açıklama

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise konu hakkında, "Kulüpler Birliği'nde profesyonel yapıya geçeceğiz. Süper Lig A.Ş'ye geçiş konusu var. Kulüpler Birliği Vakfı daha efektif işler yapmak adına bu yönde bir adım atacak. Sayın Çebi'nin Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifası söz konusu değil, yaşanan bir sıkıntı da söz konusu değil. 5 veya 6 Temmuz'da yapılacak genel kurulda aday olmayacağını söyledi." yorumunda bulundu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar