BIST9.778,53%0,58
USD32.575%0.02
EURO35,0084%0.44
ALTIN2.427,90%0.19
Spor

Süper Lig'de kritik maç

Süper Lig'in 5.haftasında son şampiyon Medipol Başakşehir, Trabzonspor'a konuk olacak. Ligin ilk 4 haftasını beklentilerin altında geçiren iki ekibinin maçı saat 19.00'da başlayacak.

Abone OlGoogle News
17 Ekim 2020 13:09

Süper Lig'in 5. haftasında çıkış arayan iki takım kozlarını paylaşacak. Geride kalan 4 haftada hanesine sadece 5 puan yazdırabilen Trabzonspor, henüz golü bulunmayan ve 1 puanla son sırada yer alan son şampiyon Medipol Başakşehir'i misafir edecek.

Yeni sezona hayal kırıklıklarıyla başlayan Trabzonspor ile Medipol Başakşehir, Süper Lig'de 25. kez karşıya geliyor. Karşılaşma, aynı zamanda iki takımın Trabzon'daki 13. randevusu olarak kayıtlara geçecek. Cumartesi günü saat 19:00'da başlayacak ve Bahattin Şimşek'in düdük çalacağı, çıkış arayan iki takımın mücadelesine, Şenol Güneş Spor Kompleksi ev sahipliği yapacak. Futbolseverlerin beIN SPORTS HD 1'den takip edebileceği zorlu maç öncesi öne çıkan notlarsa şöyle.

Trabzonspor'un son beş sezonda da Süper Lig'de yer alan takımlar arasında mağlup edemediği tek ekip Medipol Başakşehir. Bordo mavililer, son beş sezonda rakibi karşısında 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Trabzonspor, Şubat 2015'teki 3-2'lik galibiyetten bu yana Başakşehir'e evinde üstünlük kuramadı.

Başakşehir, Süper Lig tarihinde Trabzonspor'u yendiği yedi maçın beşinde gol yemedi. Bordo mavili ekip ise İstanbullu rakibini mağlup ettiği dokuz lig karşılaşmasında ortalama 3.2 gol attı. 

Süper Lig tarihinde Trabzonspor'un başında Başakşehir'i mağlup eden tek yabancı teknik direktör olan Hugo Broos, takvim yaprakları Eylül 2009'u gösterirken 6-1'lik skorla aynı zamanda iki takım arasındaki rekabette en farklı skora imza atmıştı. 

Süper Lig tarihinde ilk kez dört maçlık gol atamama serisi yaşayan Başakşehir'in son golünü geçen sezonun son karşılaşmasında Edin Visca kaydetmişti. Geride kalan 4 haftada 69 kez rakip kaleleri yoklayarak, söz konusu kategoride zirveye çıkan Başakşehir'in, ligin gol atamayan tek ekibi unvanını da elinde bulundurma tezatını yaşıyor. Evinde oynadığı son dokuz Süper Lig maçında da gol yiyen Trabzonspor ise ligde devam eden en uzun serinin sahibi konumunda. 

Trabzonspor formasıyla çıktığı son üç Süper Lig maçında bir gol ve bir asistle oynayan Gaston Campi, daha önceki 24 karşılaşmada sadece bir asist yapabilmişti. 

Medipol Başakşehir'in 2014-2015'ten bu yana Trabzonspor'a Süper Lig'de attığı 18 golün yarısında 5 gol ve asistle Edin Visca'nın katkısı bulunuyor.  

TRABZONSPOR - MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

STAT: Şenol Güneş Spor Kompleksi
HAKEM: Bahattin Şimşek

SAAT: 19:00
YAYIN: beIN SPORTS HD 1

TRABZONSPOR: Uğurcan, Pereira, Edgar, Vitor Hugo, Marlon, Baker, Kamil Ahmet, Abdülkadir Ö., Afobe, Diabate, Semedo.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert, Caicara, Skertel, Epureanu, Hasan Ali, Mehmet, Alexic, Visca, İrfan, Demba Ba, Crivelli.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar