BIST9.679,80%-1,37
USD32.4378%0.02
EURO34,4438%-0.07
ALTIN2.482,67%-0.02
Spor

"Şampiyonluğun en büyük adayı biziz"

Galatasaray Kulübü başkan yardımcısı Yusuf Günay, sponsorluk imza töreninde açıklamalarda bulundu. Taraftarların kendilerine güvenmesini isteyen Günay, şampiyonluğun en büyük adayının kendilerinin olduğunu söyledi.

Abone OlGoogle News
06 Ekim 2020 17:58

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, Süper Lig'de şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını söyledi.

Türk Telekom Stadı'nda HDI Sigorta ile yapılan sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarınının sorularını yanıtlayan Günay, yönetim olarak dün teknik direktör Fatih Terim ile bir toplantı yaptıklarını belirtti.

Fatih Terim ile yönetim arasında herhangi bir sorun olmadığını aktaran Günay, "Sayın Başkanımızın ricası üzerine hocamızı ben davet etmiştim. Gayet güzel bir toplantı oldu. Bu konuda söylenenlerin tamamı spekülasyondur, hiçbirinin gerçek değeri yoktur. Galatasaray Futbol Takımı bu sene yine şampiyonluğun en büyük adayıdır. Florya'da idari ve sportif yapılandırma konusunda bazı kararlar aldık. Bu kararları uygulamaya koyacağız. Biz takımımıza güveniyoruz. Hocamız zaten Türk futbolunun bir numarası. Bizi herhangi bir şekilde tereddütte sokacak hiçbir husus yoktur. Herkes görevinin başında, tam bir konsantrasyon içinde sezonu başarıyla bitireceğimize inancımız tam." diye konuştu.

Yusuf Günay, sarı-kırmızılı taraftarların transfer yapılmamasına gösterdiği tepkiyle ilgili soruyu, "2018 yılının ocak ayında göreve geldiğimizden beri 6. transfer dönemi sona erdi. Kabaca baktığımızda bu transfer dönemleri içinde toplam 42 milyon avroluk oyuncu transfer ettik, 61 milyon avroluk da oyuncu satışı yaptık. Yani 20 milyon avro civarında artıyla kapattık. Elbette ki taraftar tepkisinde haklıdır. Taraftar zaten bizim her şeyimiz. Taraftarın tepkisine herhangi bir tepki göstermemiz söz konusu değil. İlerleyen günlerde yönetimin de haklı olduğu görülecektir." şeklinde yanıtladı.

Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini aktaran Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belki bir iletişim hatası olabilir, bunları kabul ediyorum. Ancak Galatasaray'ın menfaati olan neyse bizim şu an yaptığımız odur. Göreve geldiğimiz ayda Galatasaray'ın borçları yaklaşık 300 milyon avroyken, bugün 200 milyon avrolara düşmüştür. Ayrıca Florya da yine kulübümüze geri kazandırılmıştır. Bu sürede çok önemli olan şey, UEFA ile yapılan anlaşmanın şartları yerine getirilmiştir. Bunun önemi önümüzdeki süreçte çok daha iyi ortaya çıkacak. Nasıl ki bugün bazı takımlar Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı olduğu halde katılamıyorsa, önümüzdeki süreçte de bazı takımları bu durum bekliyor. Ancak bunlardan biri Galatasaray olmayacak. Biz geleceği de planlamak durumundayız. Bu süreçte Galatasaray 2 şampiyonluk yaşadı, 27 kupa aldı. Pandemi döneminde Galatasaray faaliyetlerini artıda kapatmıştır."

 "Planladığımız bazı satışlarımız vardı ama talep gelmedi"

Yusuf Günay, bu dönemde oyuncu satışı yapamadıklarını hatırlatarak, "Satmak istediğimiz futbolcularla ilgili en büyük engel yine pandemi. Tüm kulüplerin gelirleri azaldığı için bütün dünyada transfer hareketliliği son derece düşük oldu. Düşündüğümüz, planladığımız bazı satışlarımız vardı ama bunlar olmadı. Çünkü talep gelmedi." şeklinde görüş belirtti.

Günay, takım harcama limiti kendilerinden az olan Fenerbahçe'nin yaptığı transferlerle ilgili "Rakiplerimizle ilgili federasyon gerekli açıklamayı yapacaktır. Herkes kendi hesabını verir. Federasyon limit konusunda gerekli açıklamaları yapacaktır." diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar