BIST9.006,76%2,27
USD32.3241%0.10
EURO35,0729%0.01
ALTIN2.281,79%0.19
Spor

Trabzonspor'dan sert cevap

Trabzonspor, Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonuna ilişkin yaptığı açıklamaya sert yanıt verdi.

Abone OlGoogle News
28 Ağustos 2020 00:03

Trabzonspor, 2010-11 sezonuyla ilgili FIFA nezdinde başlatmış olduğu itiraz sürecini daha sonra CAS’a taşınmıştı. Ret kararı sonrası Bordo-Mavililer, İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvurmuştu. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada, mahkemenin itirazı reddettiğini belirterek, “Bu sonuçla Fenerbahçemiz’in alın teri ile kazandığı 2010-11 sezonu şampiyonluğu ’bir kez daha’ tescillenmiştir” denildi.

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'un 2010/2011 sezonu ile ilgili İsviçre Federal Mahkemesi'ne yaptığı itiraz başvurusunun reddedildiğini açıklamasının ardından Bordo Mavili ekipten çok sert bir yanıt geldi.

Trabzonspor'dan yapılan açıklama şu şekilde:

2010 – 2011 sezonunda şampiyonluğumuzun çalınmasıyla sonuçlanan şike eylemleri nedeniyle ülkemizde gerekli yaptırımlar uygulanmamıştır. Fenerbahçe ve ilgili kulüpler, gerek UEFA gerekse CAS kararlarıyla şike yaptıkları tescillenmiş ve bu kararlar iki kurumun resmi internet sitelerinden de yayınlanmıştır.

'Şampiyonluğumuzun geri verilmesi ve şike yapan takımların küme düşürülmesi talep edilmiştir'

Ancak UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’nun şike yapan kulüpler için yaptırımda bulunmamasına müdahale etmemiştir. Kulübümüzün, TFF’ye müdahale edilmesiyle ilgili UEFA’ya yaptığı başvuru “Yerel federasyonlara müdahale yetkimiz yok. Biz ancak kendi organizasyonlarımız için karar alabiliriz” gerekçesiyle reddedilmiştir. Bunun üzerine kulübümüzün FIFA’ya yaptığı başvuruda, TFF’ye gerekli müdahalelerin yapılarak şampiyonluğumuzun geri verilmesi ve şike yapan takımların küme düşürülmesi talep edilmiştir. Ancak FIFA da yerel federasyonlara müdahale etme yetkilerinin olmadığından bahisle talebimizi reddetmiştir. Bu karar İsviçre Federal Mahkemesi’ne taşınmış fakat olumsuz sonuçlanmıştır.

‘Yalan söyleyerek’ şampiyonluklarının yeniden tescillendiğini...'

Hal böyleyken Fenerbahçe Kulübü, Türkiye kamuoyuna yaptığı açıklamayla alenen ‘yalan söyleyerek’ şampiyonluklarının yeniden tescillendiğini ve kulübümüzün kendilerine tazminat ödemeye mahkum edildiğini belirtmiştir. Yukarıda gayet açık bir şekilde anlattığımız gibi, davanın konusu bellidir.

Fenerbahçe Kulübü’nün şike sürecinin başından beri kamuoyuna yalan beyanlarda bulunduğu belgeleriyle sabittir. Şike eylemleri nedeniyle UEFA tarafından iki yıl men cezası alan, Türkiye’deki davanın belgelerini UEFA’ya sunarken tercümesinde dahi şike yapan, Türkiye’de ‘kumpas’ dedikleri belgelerle Trabzonspor’u UEFA’ya şikayet eden bu kulübün bugün resmi sitelerinde bir mahkeme kararını yine ‘şike’ yaparak, kamuoyunu yanıltıcı biçimde açıklamalarını sağlıklı olmayan bir ruh halinin tezahürü olarak görüyoruz.

Fenerbahçe Kulübü’nün, İsviçre Federal Mahkemesi’ne açılan davanın yargılama giderlerinin tarafımızca ödenmesi kararını da “Trabzonspor, kulübümüze tazminat ödemeye mahkum edildi” ifadeleriyle açıklamasını da tam bir şark kurnazlığı şeklinde değerlendiriyoruz!

'Kulübümüz şike faaliyetlerini tescil ettirmiştir'

Kulübümüz, 2010-2011 yılından bu yana sürdürdüğü adalet mücadelesinde şike faaliyetlerini hem ulusal hem de uluslararası bütün mahkemelerde tescil ettirmiştir. Bugün “Şampiyonluğumuz yeniden tescillendi” diyenlerin, UEFA tarafından Avrupa kupalarından neden iki yıl men cezası aldıklarını açıklamaları, her şeyi gayet net bir şekilde ortaya çıkartacaktır!

Saygılarımızla...

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar