BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Siyaset

AK Partili Dağ Cumhur İttifakı'nın oy oranını açıkladı

AK Parti kendi seçim anket sonucunu açıkladı...

Abone OlGoogle News
16 Eylül 2021 12:23

CNN TÜRK yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da ankete göre AK Parti'nin oy oranının yüzde 50 dolayında olduğunu söyledi.

Anket hakkında ayrıntı paylaşmayan Dağ, Cumhur İttifakı bileşeni MHP ile seçim barajının yüzde 7 olması konusunda uzlaşmaya vardıklarını yineledi.

Dün gece CNN Türk’te katıldığı programda soruları yanıtlayan Hamza Dağ, Cumhur İttifakı'nın oy oranıyla ilgili, "Cumhur İttifakı olarak AK Parti-MHP kendi oy oranımızı artırmaya bakıyoruz. Ve bugün itibarıyla 50'yi geçen bir durumumuz var. Allah'ın izniyle 2023 seçimlerinde 2018'den daha fazla oyla inşallah ipi göğüsleyen yine Cumhur İttifakı olacak" ifadelerini kullandı.

Hamza Dağ, MHP ile üzerinde çalıştıkları seçim yasasını değiştirme çalışması hakkında da, "Baraj konusunda yüzde 7'de mutabık kalınmış vaziyette. Yasa ile yapılması gerekenleri inşallah seçim barajı noktasında bir adım önümüzdeki süreçte atacağız. Bu konuda iki liderin de açıklamaları kamuoyunda netleşti. Bu çerçevede bir şeyler olacak. Dar bölge, daraltılmış bölge gündemde yok. Siyasi partiler yasası ekimde netleşir” dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar