BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Siyaset

CHP’yi topa tutan İnce ‘fırıldak’ oldu savruluyor! Seçimde hangi renge bürüneceğini şaşırdı

“HDP ile ortaklık kuranlarla benim işim olmaz” diyerek tepki gösterdiği CHP’den ayrılıp Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, “demokrasi” yaftasıyla terör örgütü PKK’nın siyasi ayağı HDP’nin de mutlaka cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarması gerektiğini savundu.

Abone OlGoogle News
15 Eylül 2021 15:46

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin şimdilik herhangi bir seçim ittifakına katılma niyeti olmadığını, muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimine birden fazla adayla girmesi gerektiğini söyledi.

Tek adayla da beş adayla da Erdoğan’ı yenemediler

Muhalefet için tek aday önerisinin "matematik bilmeyenlerin işi olduğu" görüşünü savunan İnce, bu durumun seçime katılımı artıracağını vurguladı ve şöyle devam etti:

2014 seçimlerinde katılım yüzde 74'tü. Tek aday vardı. 14 partinin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'ydu. Tam da Erdoğan'ın istediği gibiydi. 2018'de beş aday vardı, katılım yüzde 84'tü. 10 puan fazla.

Erdoğan açıklaması: Yapılacak bir şey yok

Bence Sayın Kılıçdaroğlu da Akşener de aday olmalıdır, HDP de aday çıkarmalıdır. Aday sayısı ne kadar çok olursa, katılım o kadar yüksek olur. Buna rağmen Erdoğan, birinci turda 50+1'i alıyorsa zaten yapılacak bir şey yok. Ama bu adaylar topluma söz vermelidir. İkinci tura kalırsak kim ikinciyse onu desteklemek üzere söz vermelidir. Öyle yapılabilir. Ama çatı adayla gidilmesi katılımı düşürecektir.

Muharrem İnce aday olacak mı?

İnce, 15 bin dolayında üyeleri olduğunu ve kurultaydan sonraki hedeflerinin hızla 100 bin üyeye ulaşmak olduğunu belirterek, "Üye kampanyasını başlatacağız, bir an önce seçime katılalım diye bunu yaptık... İlk hedefimiz 100 bin üye yapmaktır. 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adaylığı...'Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce' diyemiyorum. İnce aday adayıdır, üyeler karar verecek."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar