BIST9.524,59%-0,06
USD32.522%0.16
EURO34,7473%0.26
ALTIN2.497,45%1.43
Siyaset

Fatih Erbakan’dan ses getirecek Taliban açıklaması! “İslam'la bağdaşmayan çok yönleri var”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Afganistan’da hükümetini kuran Taliban’a ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone OlGoogle News
12 Eylül 2021 22:02

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Afganistan’da yönetimi ele geçiren ve geçici hükümeti kuran Taliban’a yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Taliban’ın gerçek İslam'la bağdaşmayan çok yönleri olduğunu belirten Erbakan, ülkede bir masa kurulacaksa masada Taliban’ın olması gerektiğini de aktardı.

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, parti çalışmaları için geldiği Konya'da esnaf ziyareti öncesi gazetecilere açıklamada bulundu.

Afganistan'daki gelişmelere yönelik bir soru üzerine Erbakan, şunları söyledi:

"Taliban'ın gerçek İslam'la bağdaşmayan çok yönleri var. Katı, baskıcı, zorlayıcı özellikle kadınlara yönelik tutumları, uygulamalar İslam'la, peygamberimizin, sahabeyi kiram efendimizin uygulamaları, bunlarla uyuşmuyor. Ama burada Taliban'ı yok sayalım, ne yapacaksınız? Afganistan'ın yüzde 80'nini, 90'nını kontrol altına almış. Burada bir masa kurulacaksa bu masada Taliban da olacak. Yeniden bir savaşın olmaması için adım atılması lazım. Türkiye olarak özellikle D-8 üyeleri İran, Pakistan, Türkiye, Afganistan içindeki gruplar ve komşu Türk cumhuriyetleri, Tacikistan, Özbekistan var bunlarla beraber İstanbul'da bir zirve yapıp tüm grupların yer aldığı bir hükümet barış istikrar Afganistan'ın yeniden imar ve inşası adımlarının atılması önemli. Burada Türkiye'ye büyük rol düşüyor. Türkiye'nin burada öncülük yapması mümkün. Dış güçlere kalırsa onlar tekrar kaos savaş devam etsin der."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar