BIST9.708,98%0,66
USD32.5155%-0.12
EURO34,7832%-0.23
ALTIN2.422,87%-0.30
Siyaset

Abdülkadir Selvi’den olay iddia: Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı AK Parti’li

2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylar ve ittifaklar merak konusu olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayının eski bir AK Parti’li olduğu ileri sürüldü.

Abone OlGoogle News
29 Temmuz 2021 17:19

2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında bomba etkisi yapacak bir iddia ortaya atıldı. Buna göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın adayı olması için eski bir AK Parti'li ile görüşmelere başladı. O isim ise akla ilk gelen Abdullah Gül veya Ali Babacan isimlerinden biri değil.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'den yine Ankara kulislerini karıştıracak, günlerce konuşulup tartışılacak bir iddia geldi.

Abdülkadir Selvi: Kılıçdaroğlu’nun adayı AK Parti’li

Selvi, "Cumhurbaşkanlığı seçimi için iki yeni kulis" başlığını taşıyan yazısında 2023 seçimleri hakkında olay sözler sarf etti.

Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olması konusunda siyaset üstü iki isimle temas halinde olduğunu belirten Abdulkadir Selvi bu isimlerden birisinin "AK Parti'li" olduğunu açıkladı.

“Gül ya da Babacan değil”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kılıçdaroğlu’nun A planının, Millet İttifakı’nın da kabul edebileceği, siyaset üstü ortak bir isim bulmak olduğunu dile getiren Selvi şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu’nun bu nedenle iki isimle temas halinde olduğu ifade ediliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın da bu temaslarda devrede olduğu söyleniyor. Bu isimlerden birinin geçmişte AK Parti’de önemli görevler üstlenmiş biri olduğu ifade ediliyor. Hemen aklınıza Abdullah Gül ya da Ali Babacan gelmesin. Onlar değil, daha yıpranmamış bir isim olduğu söyleniyor."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar