BIST9.665,91%1,48
USD32.5876%0.18
EURO34,8523%0.48
ALTIN2.496,00%0.46
Siyaset

Fondaş medyaya trip atan Muharrem İnce basın mensuplarına arkasını döndü

Trabzon’da açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, medyada kendisine ambargo uygulandığını iddia ederek söz konusu ambargoyu kırmak adına basın mensuplarına arkasını döndü.

Abone OlGoogle News
27 Temmuz 2021 21:57

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dere yataklarını, iklim değişikliğini, küresel ısınmayı konuşmaları gerektiğini belirterek, "Buna kader deyip geçemeyiz." dedi.

Artvin ve Rize'de sel bölgesindeki incelemelerinin ardından Trabzon'un Akçaabat ilçesine gelen İnce, restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İnce, burada yaptığı konuşmada, Arhavi'de büyük bir felaketin yaşandığını, insanların zor durumda olduğunu söyledi.

“Kader deyip geçemeyiz”

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletmek istediklerini dile getiren İnce, doğal afetlerin toplum olarak konuşularak masaya yatırılması gerektiğini anlattı.

Japonya'da deprem olduğunda kimsenin ölmediğini ifade eden İnce, "Bizde deprem olduğunda şehirler yerle bir oluyor. Bunları konuşmalıyız. Dere yataklarını, iklim değişikliğini, küresel ısınmayı konuşmalıyız. Buna kader deyip geçemeyiz. Kader mücadele etmektir, direnmektir, aklı, bilimi kullanmaktır." diye konuştu.

 

Basın mensuplarına arkasını döndü

Medyanın kendisine ambargo uyguladığını iddia eden İnce, bir süre arkasını dönerek yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

"Türkiye'de rekortmen olduğum bir konu var. Beni kimse geçemiyor. Medya ambargosu, iktidar medyasında da muhalefet medyasında da yer bulamıyoruz. Medyanın yüzde 90'ı iktidarın, yüzde 10'u da muhalefetin elinde. İktidarı eleştirirsen iktidar medyasında yer alamazsın, muhalefet medyasında ise hiç yer alamazsın. Bundan sonra açıklamamı medyaya ters dönerek yapacağım. İlk örneğini göstereyim size. Mesela bundan sonraki basın açıklamamı şöyle yapacağım. Burada tabii yerel basını, siz emekçileri kastetmiyorum. Patronlarınızı kastediyorum. İnşallah bizim iktidarımızda özgür, tarafsız, adil, çağdaş, yanlı olmayan, yandaş olmayan bir medya düzeninin de önünü açmış olacağız."

İnce'ye, Genel Başkan Yardımcısı Gaye Usluer ile İl Başkanı İbrahim Değirmenci ve teşkilat üyeleri eşlik etti.

 

“Fondaş basının ambargosunu kırmak için…”

Öte yandan İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sel bölgesindeki geçmiş olsun ziyaretlerimizden sonra Akçaabat’da basın toplantısı gerçekleştirdik. Yandaş basının, candaş basının, fondaş basının bize yönelik ambargosunu kırmak için basın toplantılarına bundan böyle sırtımı dönerek çıkmayı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar