BIST9.716,77%-0,05
USD32.4913%-0.23
EURO34,9400%0.25
ALTIN2.432,78%0.40
Siyaset

Yalan zurnası çalan CHP’li Öztrak son delikte zırtladı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın dün düzenlediği basın toplantısında ileri sürdüğü, sonradan Lev Aslan Dermen ismini alan Ermeni iş adamı Levon Termendzhyan’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildiği iddiası diğer yalanları gibi ellerinde patladı.

Abone OlGoogle News
22 Haziran 2021 20:26

Hizipçilik yapmak adına her türlü fırsatı kollar hale gelen muhalif kanadın başrol oyuncusu CHP’nin bir yalanı daha elinde patladı.

Dün partisinin MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yine yalan başyapıtlarına bir yenisini ekleyerek adeta ant içtikleri Türkiye düşmanlığına yeni bir soluk getirdi.

Korkmaz’ın ortağına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildiğini ileri sürdü

Avusturya'da, ABD'nin isteğiyle yakalanıp gözaltına alındıktan sonra yargılanan Sezgin Baran Korkmaz’a değinen Öztrak, açıklamalarının daha sonrasında ise kara para aklayan Korkmaz’ın ortağı olan Ermeni iş adamı Levon Termendzhyan’a değinmişti.

Öztrak, daha sonra Lev Aslan Dermen ismini alan Levon Termendzhyan’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapıldığını iddia etmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ve Türkiye Cumhuriyeti yargısının da görevini yerine getirmediğini ileri sürerek büyük bir hezeyana imza atmıştı.

Öztark’ın yalanı elinde patladı

Bugün ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Öztrak’ın mesnetsiz iddiasını yalanlayan açıklamalarda bulundu. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, “Bazı basın yayın ve sosyal medya mecralarında yer alan Lev Aslan Dermen (Levon Termendzhyan)'e Türk vatandaşlığı verildiği iddialarına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte; manipülasyonlara yol açmamak amacıyla iddialara konu olan Lev Aslan Dermen ve Levon Termendzhyan ad veya soyadı bilgileri ile benzerlik ve harf içermesi ile yapılan sorgu sonucunda, nüfus kütüklerinde herhangi bir kayıt tespit edilmemiş olup ayrıca devam eden vatandaşlık başvurusunun da bulunmadığı anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar