BIST9.716,77%-0,05
USD32.4899%-0.24
EURO34,9197%0.19
ALTIN2.438,48%0.63
Siyaset

“Başörtüsünü yasaklayacak mısınız?” sorusuna Kılıçdaroğlu’ndan skandal cevap

Katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine sorulduğunu belirttiği, “Siz iktidar olduğunuzda yine başörtüsünü yasaklayacak mısınız?” sorusuna verdiği cevapta CHP zihniyetinden beklenen cevabı verdi ve topu da ittifak ortağı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na attı.

Abone OlGoogle News
09 Haziran 2021 14:32

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemalist kesimin medya tetikçisi FOX TV’nin canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

İttifak ve “ortak aday” konularına ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, aday olmayı düşünmediği ve ortak adaya sıcak baktığını belirtti.

Seçim ittifakı ve cumhurbaşkanı adayı

"Kılıçdaroğlu olarak sizin aday olup olmamak konusunda kararınız var mı?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır." cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, "Ortak aday olmalı diye bir kararınız var mı?" sorusunu "Olabilir." şeklinde yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Biz şuna kilitlendik, güçlendirilmiş parlamenter sistemin ana ilkelerini belirleyip ittifakın bütün bileşenleri bu ana ilkeler konusunda anlaştıktan sonra bir metnin altına hep beraber imza atmak. Yani biz nasıl bir Türkiye'yi düşünüyoruz, önce onu koymamız lazım ortaya." diye konuştu.

Adaya ilişkin ön şartının olup olmadığı sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Ön şartım şu, seçeceğimiz adayın birikimli, bilgili olması, devletin ne olduğunu bilmesi, ahlaklı olması, ailesi ile beraber topluma örnek olması, toplumu ayrıştırmaması, toplumu bölmemesi, devlette liyakati savunması, bütün siyasi partilere eşit mesafede olması lazım." ifadelerini kullandı.

CHP’nin hiç değişmeyen “başörtüsü” algısı

Öte yandan Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusunda çok konuşulacak bir açıklamada bulundu.

Yaptığı açıklamada yıllar geçse dahi üstü kapalı olarak CHP’nin konuya bakış açısını değiştirmediğini gösteren Kılıçdaroğlu, “başörtüsü yasağı” mevzusunda topu ittifak ortağı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na attı.

“İttifakta kimler olacak?” sorusuna verdiği cevabında söz skandala değinen Kılıçdaroğlu, kişisel tercihlerden uzak, ülkenin çıkarlarına odaklanan bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini dile getirerek şöyle devam etti:

“Bana şunu soruyorlar, 'Siz iktidar olduğunuzda yine başörtüsünü yasaklayacak mısınız?' Ben de onlara şunu söylüyorum, 'Temel Bey'e güvenmiyor musunuz, Temel Bey de orada olacak.' Ekonomi konusunda bilmem ne oluyor. 'Ali Babacan'a güvenmiyor musunuz, ekonomi konusunda belli bir sınavdan geçmiş olan bir arkadaşım.' Demokrasi olacak mı, kısıtlar gelecek mi? 'İYİ, Gelecek, Demokrat Parti orada. Dolayısıyla hep birlikte Türkiye'ye belli bir güveni vermek zorundayız.”

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar