BIST9.722,09%0,80
USD32.5622%0.02
EURO34,8735%0.03
ALTIN2.428,27%-0.08
Siyaset

Ali Babacan'dan 'ittifak' açıklaması: Cepten cebe konuşuyoruz

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Millet İttifakı'ndan katılım için bir teklif gelmediğini belirterek, "Biz cepten cebe zaten hepsiyle konuşuyoruz. Bir aracıya falan da gerek yok. Sayın Kılıçdaroğlu'yla, Sayın Akşener'le, Sayın Davutoğlu'yla, Sayın Karamollaoğlu'yla cepten cebe konuşuyoruz." açıklamasında bulundu.

Abone OlGoogle News
10 Mayıs 2021 00:03

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV'de canlı yayına katıldı.

Babacan, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerden kendilerine bir teklif yapılıp yapılmadığına ilişkin soruya, "Açık bir çağrı olmadı. Bizim kendi aramızda yaptığımız görüşmelerde olmadı ama Hem Sayın Kılıçdaroğlu, hem Sayın Akşener, kamuoyuyla paylaştıkarı görüşlerinde böyle bir beklentileri, böyle bir dilekleri olduğunu kamuoyuna hissettirdiler. Gönüllerinden geçenin bu olduğunu anlıyoruz. Biz de kamuoyuna açık söylüyoruz ki ittifakları konuşmak için erken diyoruz. Biz öyle derken resmi teklif çok tutarlı olmayabilir. Onlar gönüllerinden geçeni anlatıyorlar, biz de diyoruz ki bizim farkımız yeni bir siyasi parti olmak." ifadelerini kullandı.

"CEPTEN CEBE KONUŞUYORUZ"

Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin genel başkanların çok açık olduklarını belirten Babacan, "Biz cepten cebe zaten hepsiyle konuşuyoruz. Bir aracıya falan da gerek yok. Sayın Kılıçdaroğlu'yla, Sayın Akşener'le, Sayın Davutoğlu'yla, Sayın Karamollaoğlu'yla cepten cebe konuşuyoruz." açıklamasında bulundu.

"Keşke iktidar tarafıyla da olsa bu diyalog." diyen Babacan, "Ama onlar bizim bayramlaşma tekliflerimizi bile kabul etmediler. Biz yeni bir siyasi parti olarak kurulduk, ilk bayramda tebrikleşme başvurusunda bulunduk, reddedildik. Biz büyük kongremizi yaptık, AK Parti'yi de davet ettik, MHP'yi de davet ettik, hepsini de davet ettik, ama onlar kongre yaptılar bizi davet etmediler. Çünkü bizim korkacak bir şeyimiz yok, alnımız açık başımız dik." dedi.

"ERDOĞAN'LA KONUŞMAKTAN KORKMAM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşmaktan korkacağı hiçbir şey olmadığını dile getiren Babcan, "Ben 13 yıl tertemiz görevimi yapmışım, alnımın akıyla çalışmışım, bütün ekibimiz öyle, tertemiz başlamışız, bitirmişiz. Emaneti teslim etmişiz, işi bırakmışız. Bizim çekineceğimiz ne olabilir ki?" ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar