BIST9.704,88%0,62
USD32.5159%-0.12
EURO34,8179%-0.13
ALTIN2.429,30%-0.03
Siyaset

Eski HDP’li Ahmet Şık’ın yeni adresi belli oldu

Terör örgütü PKK’nın siyasi ayağı HDP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM’nin azılı provokatörlerinden Barış Atay’ın da üyesi olduğu Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldı.

Abone OlGoogle News
19 Nisan 2021 15:27

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldı.

TİP İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Şık, emekte, eşitlikte, barış, demokrasi ve özgürlükte inat etmekten korkmayan, yılmayanlar olarak yalnız olmadıklarını belirterek, "Uzak gibi görünen umutlu günlere hep birlikte uzanıp dokunabilmek adına Türkiye İşçi Partisi'ne katılıyorum. Çocuklarımızın düşlerini gerçek kılacağımız bir hayata inanan sizleri de inadımıza ortak olmaya ve TİP'e katılmaya davet ediyorum." diye konuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Şık'ı 25 yıl önceden tanıdığını anlatarak, Şık'la hep aynı idealler uğrunda yürüdüklerini söyledi.

Provokatörlerden “Memlekete meselesi” maskesi

Kendilerini bir araya getiren şeyin memleket meselesi olduğunu dile getiren Baş, "Bu memlekette sesi bastırılan işçinin, kadının, gencin, yok sayılmak istenenlerin, yoksul bırakılanların mücadelesini büyütmek acil bir görev olarak önümüzde durduğu için bugün buradayız." ifadelerini kulandı.

Barış Atay’la fotoğraf çektirdi

Konuşmaların ardından Ahmet Şık ile TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu birlikte fotoğraf çektirdi.

Bu arada TİP'in TBMM'deki milletvekili sayısı 3 oldu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar