BIST9.150,07%0,77
USD32.3662%0.07
EURO34,9635%-0.15
ALTIN2.325,50%0.22
Siyaset

Lycurgus’un sözü hatırlatıldı! AK Parti’den HDP’ye çağrı: Yemininize sadık kalın

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, milattan yaklaşık 2 bin 500 yıl önce yaşayan Lycurgus'un bir sözünü hatırlatarak HDP’ye Anayasa'ya göre ettikleri yemine sadık kalmaları çağrısında bulundu.

Abone OlGoogle News
25 Şubat 2021 19:32

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, TBMM'nin, milletvekillerine "iletişim harcaması" için verdiği ödenekle pul alıp cezaevindeki PKK'lı teröristlere gönderme girişiminin, teröre finansman, kamu zararı ve milletvekilinin görevi kötüye kullanması olduğunu belirterek, HDP milletvekillerine, Anayasa'ya göre ettikleri yemine sadık kalmaları çağrısında bulundu.

Keşir, bazı HDP milletvekillerinin, Meclis'in verdiği iletişim ödeneğiyle cezaevinde bulunan teröristlere pul gönderdiği haberlerine ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

“Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım”

TBMM'nin, "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ilkesiyle milli iradenin tecelligahı olduğuna işaret eden Keşir, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milletimizin önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran Meclis, coğrafyamızın son sığınağıdır. 'Biz kadınlar hedefe yürüyecek ve Cumhuriyet meşalesini her alanda taşıyacağız' diyen Satı Kadınların görev yaptığı Meclis'tir burası." diye konuştu.

Keşir, TBMM'nin, "Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım" haykırışıyla, meydan okuyuşuyla, Milli Mücadele'de olduğu gibi 15 Temmuz'da da istiklal ve istikbaline sahip çıkan milletin evi olduğunu vurguladı.

Lycurgus'un sözünü hatırlattı

Yeminin, kadim bir gelenek olduğuna işaret eden Keşir, milattan yaklaşık 2 bin 500 yıl önce yaşayan Lycurgus'un "Demokrasiyi bir arada tutan güç, yemindir" sözünü anımsattı.

Keşir, dünyanın hemen her yerinde kamu görevlilerinin, devlet yetkisini kullananların, anayasalarına bağlı kalacaklarına dair söz verip, yemin ettiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

HDP’ye “yemine sadık kal” çağrısı

"Gazi Meclisimizin çatısı altında görev yapan biz milletvekilleri, elbette ki HDP'li üyeler de Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağımıza, toplumun huzur ve refahı, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü üzerine yemin etmekteyiz. HDP'li üyeler dahil bu yemine sadık kalmak zorundayız.

TBMM'nin, milletvekillerine 'iletişim harcaması' için verdiği ödenek ile pul alıp cezaevindeki PKK'lı teröristlere gönderme girişimi, -Adalet Bakanlığı yetkililerimizin öngörüsü sayesinde bu girişim aşamasında engellendi- teröre finansmandır. Aynı zamanda kamu zararıdır. Diğer yandan devlet görevi sıfatında olan milletvekillerinin, görevi kötüye kullanmasıdır. Böyle bir şuursuzluk ve aymazlık olamaz, bunu reddediyorum. HDP milletvekillerine, Anayasa'nın 81. maddesine ettikleri yemine sadık kalmaları çağrısında bulunuyorum."

Hocalı katliamının 29. yıldönümü

Keşir, Ermeni çetecilerin, teröristlerin top ve tankla Hocalı'ya saldırışının 29. yılı olduğunu anımsatarak, 106'sı kadın 83'ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycanlı kardeşlerinin, Hocalı katliamında şehit edildiğini söyledi.

AK Parti'li Keşir, 28 Şubat'ın da yıl dönümü olduğuna dikkati çekerek, "Bin yıl sürecek dedikleri 28 Şubat'ın destekçileri, milletimizin basireti sayesinde kısa süre içinde tarihin derin sayfalarında, tarihin arka odalarında, tarihin çöplüğünde yerini aldılar. Ancak 28 Şubat'ta mağdur edilen insanlar, kadınlar, kurumlar bugün dimdik ayakta. 28 Şubat müdahalesinden 24 yıl sonra bugün, AK Parti iktidarıyla birlikte güçlü demokrasisiyle, kalkınmasıyla, ekonomisiyle, artan özgüveniyle bölgede söz sahibi bir Türkiye var." ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar