BIST9.079,97%3,10
USD32.3333%0.13
EURO35,0639%-0.02
ALTIN2.307,12%1.30
Siyaset

Büyük Birlik Partisi'nden ittifak açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 2023 seçimleri için partisinin ittifak kararını kamuoyu ile paylaştı.

Abone OlGoogle News
14 Ocak 2021 16:03

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bugün düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

2023 seçimlerine yönelik mesaj veren Destici ‘BBP olarak milli iradenin, devletin bekasının, ülkenin bütünlüğünün, milletin istiklalinin ve istikbalinin yanında olduğumuzu, Cumhur İttifakı ile birlikte olduğumuzu bir kere daha kararlılıkla vurguluyorum’ dedi.

Destici, Erdoğan ile görüşmesinde Doğu Türkistan konusunu ele aldıklarını kaydederek şöyle konuştu:

Azerbaycan'dan Kıbrıs'a Doğu Türkistan'dan Suriye'ye kadar dış politikada pek çok konuda istişare etme fırsatı bulduk. Özellikle Ermenistan ile Azerbaycan savaşında Türkiye'nin katkısı ve kazanılan zaferde kendilerinin payından dolayı teşekkür ettim.

Türkiye, bu dönemde bir Doğu Türkistanlıyı bile Çin'e iade etmemiştir. Bundan sonra da etmeyecektir. Hiç kimsenin bir tereddüt yaşamasına gerek yoktur. Bu konuyu istismar etmeye çalışanlara hiç kimse fırsat vermemelidir. Aynı şekilde Çin'in yanında duranlara da hiç kimse itibar etmemelidir. Çin'in sözcülüğünü yapanlar, şubesi gibi çalışanlar ve sanki Çin çok demokratik bir ülkeymiş gibi burada safsata anlatanlara kimsenin itibar etmemesi lazım.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar