BIST9.645,02%-0,50
USD32.5903%0.21
EURO34,7303%0.26
ALTIN2.415,97%-0.69
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Asiltürk’e yaptığı ziyarete ilişkin Temel Karamollaoğlu’ndan ilk açıklama

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 7 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü sürpriz ziyaretine ilişkin ilk kez açıklamada bulundu.

Abone OlGoogle News
13 Ocak 2021 15:44

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunana Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Tayyip Bey'in yakından tanıdığı, benim de siyasette beraberce bulunduğumuz bir kişiye Cumhurbaşkanı'nın ziyarette bulunması gayet tabi bir şey ve bizim aslında arzu ettiğimiz bir konu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Görüş'ün ve Saadet Partisi'nin öncü ismi Oğuzhan Asiltürk'e 7 Ocak’ta sürpriz bir ziyarette bulunmuştu.

“Yalnızlığı hissetmememiz lazım”

Bu ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan, “Bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de ittifak meselesinde; yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani yalnızlığı hissetmememiz lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Karamollaoğlu ilk kez konuştu

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, bu ziyarete ilişkin ilk kez konuştu. Saadet Partisine yakın TV 5 yayınına katılan Karamollaoğlu, bunun istedikleri bir şey olduğunu söyledi.

“Erdoğan’ın Asiltürk’e ziyaretini önemsiyorum”

Kendisine yöneltilen “Bu ziyareti nasıl değerlendiriyoruz?” sorusuna Karamollaoğlu, “Bizim prensip itibariyle Türk siyasetinin rayına oturabilmesi için ilk yapılması icap eden iş siyasetçilerin birbirleriyle konuşabilmeleridir. Cumhurbaşkanı'nın da Oğuzhan Asiltürk’ü, bizim Yüksek İstişare Kurulu başkanımızı ziyaret etmesini bu yönüyle önemsiyorum.

“Arzu ettiğimiz bir konuydu”

Tayyip Bey'in yakından tanıdığı, yıllarca birlikte siyaset yaptıkları, benim de siyasette beraberce bulunduğumuz bir kişiye (Oğuzhan Asiltürk) Cumhurbaşkanı'nın ziyarette bulunması gayet tabi bir şey ve bizim aslında arzu ettiğimiz bir konu” şeklinde cevap verdi.

“Erdoğan ile görüşmeniz olacak mı?”

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme takvimi olup olmadığı sorusuna, "Şu anda yok gündemimizde ama ileride bu görüşmeler olabilir. Bazı görüşmelerde, ziyaretlerde bulunduk, yeri geldiği zaman herkesle de görüşürüz" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar