BIST9.778,53%0,58
USD32.575%0.02
EURO35,0084%0.44
ALTIN2.427,90%0.19
Siyaset

Kirli ittifakta derin kriz! Ültimatom gibi sözler… HDP’den CHP’ye soğuk duş

Terör örgütü PKK’nın siyasi ayağı HDP, Meclis’i 1 Ağustos’ta toplantıya çağırması konusunda kirli ittifaktaki ortağı CHP’ye adeta ültimatom verdi.

Abone OlGoogle News
26 Temmuz 2022 21:04

HDP Grup Başkan Vekili Meral Daniş Beştaş, CHP’nin TBMM Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırmasına ilişkin, "Biz CHP’nin bu konuda siyasi nezaket kurallarına uygun davranmadığı görüşündeyiz. Önerilerimizi sormamasını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. Biz 1 Ağustos’ta burada olamayacağız" dedi.

“CHP’nin bizimle bir teşebbüsü olmadı”

Beştaş, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. CHP'nin sağlık çalışanlarına yönelik sorunların görüşülmesi amacıyla Meclis’i 1 Ağustos’ta toplantıya çağırmasını değerlendiren Beştaş, Genel Kurul’a katılmayacaklarını duyurdu. Beştaş şöyle dedi:

"Bizim sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili görüşümüz nettir. Onlardan yana olduk. CHP sağlıkta şiddet konulu bir yasa teklifi hazırladı ve Meclis’e sunuldu. Maalesef CHP bu teklifle ilgili bizimle hiçbir şekilde iletişime geçmedi. İletişim konusunda bir teşebbüsü olmadı. Bunu görüşme şansımız da olmadı. Biz; CHP’nin bu konuda siyasi nezaket kurallarına uygun davranmadığı görüşündeyiz. Önerilerimizi sormamasını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. Biz 1 Ağustos’ta burada olamayacağız."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar