BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0304%0.04
ALTIN2.324,91%0.19
Siyaset

MSÜ Mezuniyet Töreni’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Mezuniyet Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Abone OlGoogle News
01 Temmuz 2022 15:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri 8’inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4’üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi, 10’uncu Dönem Karargâh Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Üniversitemizin 8'inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi 10'uncu Dönem Karargah Subaylığı kursunu başarıyla tamamlayanları tebrik ediyorum.

“Hevesleri kursaklarda bıraktık”

Kahraman ordumuz personel eksikliğine rağmen yürüttüğü sınır ötesi operasyonlarla dimdik ayakta durduğunu kanıtlamıştır.

Bugüne kadar mezun ettiğimiz subayla, personel eksikliklerini tamamlayarak hevesleri kursaklarda bıraktık. Bu yeni dönemde sadece sistemi yenilemekle kalmadık. Her alanda iyileştirmeler yaptık.

TSK gerçek anlamda milletin gerçek ordusu haline gelmiştir.

“Türkiye'nin ihtiyacı geriye değil, ileriye doğru adımlar atmaktır”

Son 6 yılda TSK'mız dünyanın sayılı ordularının başında gelmektedir.

Türkiye'nin askeri personel yetiştirme stratejisini daha önce değiştirmesi gerekiyordu. Ama sabotaj girişimleri olmuştur. Her yeni sistem gibi bunun da değiştirilmesi gereken yerleri olabilir.

Türkiye'nin ihtiyacı geriye değil, ileriye doğru adımlar atmaktır. TSK'yı tüm unsurlarıyla birlikte eğitimi, teknolojisiyle dünyanın 1 numarası haline getirene kadar sürekli yeni adımlar atacağız.

1. Dünya Savaşı'nın ardından Anadolu'yu parçalamak isteyenleri topraklarımızdan kovup yeni bir sayfa açmıştık.

“Türkiye her an her yerde her türlü zafere hazırdır”

Tek parti faşizmiyle, darbelerle, terör örgütleriyle, tüm yol ve yöntemlerle başımızı yerden kaldırmamamız için çok çalıştılar. Bundan ordumuzda nasibini almıştır. Kısa bir süre önce EFES tatbikatı gerçekleştirdik. 39 ülke katıldı. Türkiye, küllerinden kalkan bir millet olarak her an her yerde her türlü zafere hazırdır. Bunu Azerbaycan'da Karabağ'da gösterdik.

Dün biten NATO görüşmelerinde dendiği gibi Türkiye terörle mücadelede hakkı teslim edilmesi gereken ülkedir.

Biz bu mücadelemizi sıfırı tüketene kadar yürüteceğiz. Geniş bir alandaki operasyonlar dahi, ihtiyacımız olan dönüşümün hayata geçirilmesine tam manasıyla yetmemiştir. Savunma sanayimize özel bir yer verdik.

İçerde maruz kaldığımız engelleri çözmekte zorlanıyorduk. Kamunun her alanında gerçekleştirdiğimiz tasfiye önümüzdeki dikenleri de temizlemiştir.

“Bize nasıl sırtlarını döndüklerini unutmadık”

2023 hedeflerimize çok büyük önem veriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında ordumuzun caydırıcı faaliyetlerinden alıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Madrid'deki NATO Zirvesi'nde ülkemizin yaklaşımlarını ifade etme fırsatı bulduk. Türkiye daima NATO içinde seçkin bir konumda kalmıştır. NATO içindeki bazı ülkelerin Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermediği açıktır. Bize nasıl sırtlarını döndüklerini unutmadık. NATO'da son gelişmelerin bu kapsamda değerlendirilmesi gerekir. Son 2 ülke üye olmamıştır, bunların ki üyelik davetidir. Şartları yerine getirmeleri gerekir. Bir oyalama görürsek en baştaki tavra döneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Hiç kimseye yalan söylemedik. Atacağımız her adımı önceden ilan ettik.

Güvenli alanlarımızın eksik kalan kısımlarıyla ilgili çalışıyoruz.

“Ege’deki haklarımızdan vazgeçmeyiz”

Yunanistan kullanılarak dikkatimizin dağıtılmak istendiğinin farkındayız. Ege'deki haklarımızdan taviz vermeden sınırlarımızı koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yunanistan 1 asır önce yaşananlardan ders almalıdır. Yunanistan konusu hak ettiği yere sahiptir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar