BIST9.106,14%0,29
USD32.3857%0.13
EURO35,0490%0.09
ALTIN2.326,22%0.25
Seyahat

Sosyal mesafeli tatil: Türkiye'nin en iyi kamp rotaları

Kalabalıktan uzak izole tatil anlayışının popüler olduğu şu günlerde Türkiye, doğasıyla pek çok çadır kampı rotasıyla sosyal mesafeli tatil imkanı sunuyor.

Abone OlGoogle News
01 Nisan 2021 11:56

Sosyal mesafenin bir hayli önemli olduğu bu zamanlarda kalabalıktan uzakta kendinizle ya da sevdiklerinizle baş başa mesafeli bir tatil planlıyorsanız birbirinden güzel kamp alanları yardımınıza koşuyor. 

Tercihinizi ister ormanlardaki oksijeni bol kamp alanlarından yana kullanın isterseniz de deniz ya da göl kenarındaki kamp alanlarından size en cazip geleni seçin. Türkiye’de her bütçeye, her moda uygun birçok kamp alanı bulmak mümkün. 

İşte Türkiye’de kamp yapabileceğiniz onlarca alandan birkaçı

YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI- BOLU
Türkiye’nin en bilinen ve en sevilen kamp alanlarından biri Yedigöller Milli Parkı’ndaki kamp alanı. Doğanın her haline tanıklık edebileceğiniz Yedigöller Milli Parkı’nda bir yandan yürüyüş yapabilir bir yandan da rengarenk doğada birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Doğayla o kadar iç içe olmak istemezseniz de gölde oltanızla balık tutabilirsiniz, tercih sizin. Yedigöller Milli Parkı’nda her zevke her moda uygun bir aktivite bulmak mümkün.

KELEBEKLER VADİSİ- ÖLÜDENİZ
Bir yanım yemyeşil orman bir yanım masmavi sular olsun diyorsanız Kelebekler Vadisi’ndeki kamp alanı en keyifli alternatiflerden biri olacaktır. Ulaşımı biraz zor olsa da oksijeni bol bir doğada ister huzur dolu bir kamp planlayın isterseniz de paraşüt gibi doğa sporları yaparak adrenalin dolu dakikalar yaşayın.

Eğer çadırda kalmak istemezseniz de çevredeki bungalovlarda kalabilirsiniz.

İĞNEADA LONGOZ ORMANLARI- KIRKLARELİ
İstanbul’un yanı başında sayılabilecek bir yerde, dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden biri olan longoz ormanlarıyla çevrili bir alanda kamp yapmak isterseniz istikametiniz Kırklareli olsun.

İğneada’da birçok farklı kamp alanı var. O yüzden önce hepsini gezmenizi tavsiye ediyoruz. Sonrasında içinize en çok hangisi sinerse oraya yerleşip kendinizi doğanın huzurlu kollarına bırakabilirsiniz.

ÇAMARDI- ALADAĞLAR- NİĞDE
Çadırımı şöyle göl kenarına kurayım, suyun sesiyle dinleneyim derseniz Aladağlar güzel bir alternatif olacaktır. Karşınıza çıkan ilk gölün kenarında yer bulamazsanız hemen moralinizi bozmayın. Çünkü Aladağlar’da irili ufaklı pek çok göl var. Elbet birinin yanı başında gönlünüze göre bir yer bulursunuz.

Çadır hayatı pek bana göre değil derseniz de bölgede bungalov alternatifinizin olduğunu da söylemeden geçmek olmaz

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar