BIST9.548,09%-1,36
USD32.5037%0.23
EURO34,5541%0.25
ALTIN2.498,41%0.61
Seyahat

Dünyada çok az bilinen turistik yerler... Bazılarını yerli halk bile bilmiyor

Hepimiz Pisa Kulesi veya Tac Mahal gibi ünlü turistik yerleri biliyoruz. Ancak en hevesli gezginlerin bile duymadığı başka harika yerler var. İşte çoğu gezginin bile henüz duymadığı harika yerler…

Abone OlGoogle News
03 Ocak 2021 14:57
  
 

Popeye Köyü-Malta 

Popeye Köyü yani nam-ı diğer Temel Reis köyü olarak bilinen köy, masallar diyarını andıran görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekiyor. Bu harika köy Popeye isimli müzikal için kurulmuş. Film çekimlerinden sonra da yerli halk bu köye sahip çıkmış ve turizm merkezi olarak günümüze ulaştırmış. Hatta evlerin içi hâlâ filmin çekildiği zamanlardaki gibi duruyor.

Küçük ahşap evlerden oluşan köyü ilk gördüğünüzde gerçek olduğuna inanamayacaksınız. Küçük bir yer olan Malta’da bu köye ulaşmak gayet kolay. Eğer yolunuz Malta’ya düşerse Popeye Köyü’ne uğramadan asla dönmeyin.

 
 

Büyük Djenne Camii-Mali 

Batı Afrika ülkesi olan Mali’de bulunan Djenne Camii, dünyanın en büyük kerpiç camisi olarak UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor. İlginç mimari yapısıyla görenleri kendine hayran bırakan bu yapı, pek çok kişi tarafından da bilinmiyor. Dışında tutucu odunların haricinde hiçbir süs öğesi bulunmayan bu camii, bu haliyle bile dikkatleri üzerine topluyor.

Caminin ayakta kalabilmesi için yılın belirli zamanlarında halk, güçlendirme çalışmaları yapıyor. Bölgedeki tek kerpiç yapı olmasa da en görkemli kerpiç yapı kesinlikle Büyük Djenne Camii’dir.

 

Fort Alexander-Rusya 

Daha çok ‘Veba Kalesi’ olarak bilinen Fort Alexander, Baltık Denizi üzerinde yer almakta. Baltık su yolunu korumak için yapay bir ada üzerine inşa edilmiş. Kale kısa sürede veba ve diğer bakteriyel hastalıklar üzerine bir araştırma laboratuvarı haline gelmiş. Koruma amacıyla yapılan kale askeri üstten tutun, veba merkezine kadar pek çok şekilde de kullanılmış. Kalede hiçbir asker savaşmamış olsa da eşsiz görüntüsüyle caydırıcı bir unsur olarak yer alıyor. Bugün turistik cazibe merkezi olan kale, görünümüyle kendisine hayran bırakıyor. Kaleyi kış aylarında ziyaret zor olsa da yaz aylarında tekne turları ile gezmek mümkün.

 

Flores Adası-Portekiz 

Burayı cennet olarak tanımlarsak asla yanılmayız. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu ada eşsiz floraya sahip. Portekiz kıyılarına yakın Azor adalarının en batı noktasında yer almakta. Tüm toprakları farklı renkte çiçeklerle kaplı olan bu ada, ‘çiçek burnu’ olarak da biliniyor. Ayrıca doğal kaplıcalar, pirinç tarlaları, göller ve dünyaca ünlü mağaralar da burada bulunuyor.

 

Derewar Fort-Pakistan 

Tarihi ve turistik geziler için pek de tercih edilmeyen Pakistan’da bulunan bu eşsiz yapı, çok az kişi tarafından biliniyor. Kale, Pakistan çölünden görkemli bir şekilde yükselen 40 burçtan oluşuyor.

Turistlerin yanı sıra yerel vatandaşların bile varlığından pek haberdar olmadığı bu hale, görenleri kendine hayran bırakıyor. Bilindik turistik yerlerin neredeyse hepsine gitmiş ve yeni yerler keşfetmek istiyorsanız, mükemmel bir tercih olabilir.

 

Marieta Adası- Meksika 

Bildiğiniz bütün plajları unutturacak güzellikte olan Hidden, bölgede bulunan gizli bir plaj. Bu harika plaja ancak su yoluyla ulaşabilirsiniz. Sadece su tünelleri ile ulaşım sağlanması biraz korkunç gelse de bölgeye turlar düzenleniyor. Sınırlı sayıda bilet ile gidilen plaj için yerinizi aylar öncesinden ayırtmak gerekebilir.

 

Şeyh Lütfullah Camii-İran 

Özellikle ülkemizde gördüğümüz camilerden çok farklı olan Şeyh Lütfullah Camisi’nde minare ve avlu yok. İran mimarisinin harika bir örneği olan bu cami, 1602 ve 1619 yılları arasında inşa edilmiş. Zarif ve oldukça sıra dışı bir yapı olan cami, hiçbir zaman halkın kullanımına açılmamış. Kadınlar için ibadet vermesi sebebiyle minaresi ve avlusunun olmadığı biliniyor.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar