BIST9.501,99%-0,24
USD32.6009%0.22
EURO34,8667%0.52
ALTIN2.492,29%0.31
Seyahat

Kış mevsimi seyahat rehberi

Türkiye, kış mevsiminde turistlerin en çok seyahat ettikleri bir ülke haline gelmiştir. Türkiye’de gerçekleştirilen Kış Olimpiyatların etkisi çoktur. Bu sayede seyahat severler için Türkiye’de bulunan kayak merkezleri cazibe noktaları haline gelmiştir. Sizler için kış mevsiminin eşsiz güzellikleri ile dolu en iyi seyahat rehberini hazırladık.

Abone OlGoogle News
21 Ocak 2021 12:09

Doğa her haliyle güzel ama kış aylarında bir başka güzel diyenlerdenseniz ve seyahat etmek sizin için bir hobi ise ülkemizin cennetten bir parça olduğu aşikâr! İlkbaharda doğanın yeniden uyanışıyla başlayan serüven yaz aylarında tam zirveye ulaşmışken, sonbaharla birlikte rengarenk bir şölenle birlikte yeniden uykuya dalıp ve en sevdiğimiz mevsim olan kış, bembeyaz bir örtüyle adete doğaya eşsiz mazaralar katıyor.

KIŞ SEYAHAT REHBERİ

istanbul'a henüz kar yağmamış olsa da yeni yıla bembeyaz karlar arasında girmek isterseniz Türkiye'de kış tatili için gidebileceğiniz en iyi rotaları sizler için derledik.

 

  • Palandöken

 


Türkiye'nin kışı en sert yaşayan ve bir o kadar da güzel manzaralara sahip şehirlerinden Erzurum, kayak turizmi için vazgeçilmez noktalardan biridir. Meşhur Palandöken Kayak Merkezi, 2010 yılında Üniversite Kış Oyunları'na da ev sahipliği yaparak bu alandaki kalitesini gözler önüne koymuştur. Palandöken'de küçükten büyüğe, amatörden profesyonele herkes için uygun pistleriyle ailenizle gönül rahatlığıyla vakit geçirebileceğiniz imkanlar sunuyor.

Palandöken, yılın 5 ayı kayak yapabileceğiniz uluslararası tescilli yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın ileri gelen kış tatil merkezidir.

Dünyanın en uzun ve dik kayak pistlerine, tek başına 12 km’lik güney pist uzunluğu, başlangıç ile varış arası yükseklik 1000 metre ,uluslararası kayak federasyonundan tescilli 2 piste sahiptir. Aynı anda12 bin kişinin kayak yapabilir ! Kent merkezine 5 dakika gibi tek uzaklık ile dip dibe olması. Bu özelliklerin birçoğu ile rakipsiz olduğunda gerçektir. Sarıkamış'a 150 km mesafesi var. İki tarafı da aynı an da görüp tadını çıkarabilirsiniz.

Peki Palandöken Kayak Merkezine Nasıl gidilir?

Erzurum il merkezine 5 km uzaklığı olan Palandöken’e otobüs ya da taksi ile ulaşım yapabilirsiniz. Gün boyu otobüsler belirli saatlerde hizmet veriyor. Özel aracınızla şehir merkezinden tabelaları takip ederek Palandöken’e rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Erzurum Havalimanı’ndan Palandöken’e ulaşım kara yoluyla 30 dakika gibi bir sürede sağlanabilir.

Rakım: 3,271 m

  • Abant

Her mevsim doğanın binbir rengiyle görsel şölen sunan Abant, kış mevsiminde de misafirlerini doyumsuz bir manzarayla buluşturuyor. Bolu, İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi pek çok şehre olan yakınlığı sayesinde kısacık hafta sonu tatilinizde bile giderek ailenizle keyifli bir seyahat haline getirebilirsiniz. Göl kıyısında ki ahşap eviyle kartpostallara konu olan ve akıllara kazınan Abant, köknar, çam, meşe, gürgen, kestane, kayın ve onlarca ağaç türünün çevrelediği milli parkta lapa lapa yağan karın tadını uzun yürüyüşler yaparak çıkarabilirsiniz.

 

Abant'a nasıl gidilir?

Eşsiz manzara fotoğrafları yakalayabileceğiniz Abant Gölü, Bolu'nun 35 kilometre güney batısında bulunur. 
 
Rakım 1350
 
  • Doğu Ekspresi

 
 
 

Kış mevsiminin gelmesiyle yapılabilecek en iyi aktivitelerden bir diğeri ise Doğu Ekspresi. Eşsiz manzara fotoğrafları yakalama imkanı yakalamak için resmen elinden geleni yapıyor. Yolculuk biraz uzun sürse de unutamayacağınız keyif dolu anlar yolculuk yorgunluğunu üstünüzden atmanız için adeta bir terapi niteliğindedir. Doğu Ekspresi yolculuğu boyunca beyaza bürünmüş karlarla kaplı dağlar size eşlik ederken Kars'a vardığınızda ise buz tutmuş bir göl ile gölün üzerinde kızak çeken atlar sizi karşılayacak. 

Edirne'den Kars'a deyimini kış mevsiminin gelmesiyle İstanbul'dan başlatacağınız uzun bir yolculuk sayesinde deneyimle fırsatı yakalayabilecek olmanız büyük bir şans. Sonuçta koca bir günü sadece tek bir şehirde geçirmek yerine tüm şehirlerin kış geldiğinde nasıl kara büründüğünü görme fırsatı yakalıyorsunuz. Doğu ekspresinin de içinde bulunduğu bir seyahat rehberi hazırlamak sizler için güzel bir terapi olabilir.

Doğu Ekspresine nasıl bilet alınır?

Doğu Ekspresi tren biletlerini, TCDD’nin e-Bilet Sistemi‘nden satın alabilir ve güncel fiyatlara ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda, tcddtasimacilik gov tr adresindeki Yolcu Bölümünde bulunan Bilet Satış Noktaları‘ından, Sirkeci Garı’ndan (Haydarpaşa Garı’nda bilet satılmıyor.) 444 82 33 nolu Müşteri Hizmetleri’ni arayarak ve TCDD E-bilet uygulaması ile telefondan satın alabilirsiniz.

  • Kapadokya

 


Türkiye'nin  gözde  turistik mekanı Kapadokya, dünyanın dört bir yanından yaz kış demeden turistlerin görmek istediği bir cazibe merkezlerinden bir tanesidir. Balonların, yaz mevsiminde gün doğumu kızıllığında gökyüzüne yükselişini izlemek kadar kışın beyaza bürünen peribacaları semalarında rengarenk şovu da kış seyahat rehberinize oldukça büyüleyici bir atmosfer oluşturacaktır.

Kapadokya'ya nasıl gidilir?

Kış mevsiminde eşsiz manzaralara ev sahipliği yapan İstanbul'a Kapadokya 764Km olup bu yolcuğu 8 saatte tamamlayabilirsiniz. Tas kebabı ise bu yörenin en ünlü yiyeceklerinden bir tanesidir. Kapadokya'da balon turunun yanı sıra , ata binebilir, jeep safari turuna katılabilirsiniz. 
 
  • Kartepe
     

 

Muhteşem doğaya sahip Maşukiye'nin zirvesinde bulunan Kartepe turistlerinde artık kış seyahat rehberi oluştururken planlar yapmış olduğu yerlerden biri haline geldi., İstanbul, Ankara, Bursa ve Yalova'ya olan yakınlığıyla hafta sonu bile kısa bir yolculukla gidebileceğiniz en uygun kayak merkezlerinden. Kayak sezonunun Aralık ortalarında başladığı Kartepe'de kayak ve snowboard yapabilir, kendi kayak takımlarınız yoksa günübirlik kiralayarak seyahatinizi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.
Kartepe'de diğer kayak merkezlerinden farklı olarak doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü, kuş gözlemciliği gibi ilgi çekici aktivitelere katılabilirsiniz. Ayrıca çocuklar için güvenli bir baby lift alanı bulunmaktadır.


Kartepe'ye nasıl gidilir?

 
Kartepe'ye ulaşmanın pek çok yolu var. Otobüsle ulaşmak isteyenler, İstanbul'daki ya da Ankara'daki otogarlardan otobüse binerek tatil merkezlerine ulaşmaları mümkün. İstanbul'dan 1 saat, Ankara'dan 3 saat süren bir yolculukla kolayca ulaşımlarını sağlayabilirler.
 
  • Uludağ
     

 
 
Kış turizmi için artık bir dünya markası olan Uludağ, eşsiz pistleri ve manzaraları ile sizi kendine bağımlı bir yer haline getiriyor.
İstanbul'a yalnızca 4 saatlik uzaklıkta bulunan Uludağ'a hafta sonları seyahat planlaması yapabileceğiniz bir noktada. Kayak yapmanın yanı sıra kar motoruyla macera dolu dakikalar geçirebilir ya da teleferikle manzarayı zirveden izleyebilirsiniz. 
Kayak yapacağınız noktaların tepelerine çıkmak için de telesiyej ve teleski kullanmanız gerekiyor. Kayak noktalarına çıkmak için telesiyejler var ama bu telesiyejleri ayrı ayrı kullanmak ve farklı ödemeler yapmak yerine tek bir kart sistemi yapmışlar. Skipass adında tek bir kart satın alarak 1. ve 2. bölgedeki telesiyejleri, teleskileri ve kayak pistlerini kullanabiliyorsunuz.


Uludağ'a nasıl gidilir?

İstanbul ile Uludağ arası yaklaşık 190 km ve bu mesafeyi özel aracınızla D575 yolu üzerinden 3 saat gibi bir sürede alabilirsiniz.Ayrıca isterseniz Bursa’ya feribot ya da deniz otobüsü ile de ulaşabilirsiniz ve sonrasında da Uludağ’a aktarma yapabilirsiniz. Bölgeye nasıl ulaşacağınızı da anlattığımıza göre gezilecek yerlere geçebiliriz. 

 

  • Afyonkarahisar


 
Kış mevsiminde yapılacak vazgeçilmez aktivitelerinden biri olan kaplıcalar soğuk aylarda yıpranan vücudumuzu dinlendirmek için birebir. Sadece vücudunuzu değil aynı zamanda harika bir otelle ruhunuzu da dinlendirmek istiyorsanız tercihinizi Afyon’dan yana kullanın deriz.  Bir seyahat rehberi yapmak istiyorsanız ve bu kayak merkezi olmayacaksa Afyonkarahisar'ın kaplıcalarını kış mevsiminde kullanmak sizin için rahatlatıcı olacaktır.
 

Afyonkarahisar'a nasıl gidilir?

Kendi aracı ile Afyon’a gelecek olanlar yaşadıkları şehirdeki karayolunun yönlendirmelerini takip edebilirler. Navigasyon araçları da sizi kente ulaştıracaktır. İstanbul’dan Afyon’a gelmek isteyenler ise Anadolu ve Avrupa yakalarından yola çıkarak İstanbul – İzmit otoyolundan ilerleyecekler. Sonrasında Adapazarı – Bilecik, Afyon – Kütahya yollarını takip edecekler. Otobüsle gelmek isteyenler Metro, Kamil Koç gibi firmaların seferlerinden yararlanarak şehre gelirler. Sonrasında termallere ulaşım daha kolay olur. Kütahya'da bulunan Zafer Havalimanı Türk Hava Yolları ile tarifeli seferler yapıyor. Dileyenler bu uçuşlardan yararlanarak şehre gelebilirler.
 
 
 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar