BIST9.501,99%-0,24
USD32.6009%0.22
EURO34,8667%0.52
ALTIN2.492,29%0.31
Sağlık

Uğur Şahin’den olay açıklama: Nüfusun yüzde 70 veya 80'i aşılı olsa bile…

Prof. Dr. Uğur Şahin, Delta varyantının enfekte hızına dikkat çekerek nüfusun yüzde 70 veya 80'inin aşılanmış olsa bile ek koruyucular olmadan vaka artışının engellenemeyeceğini söyledi.

Abone OlGoogle News
13 Eylül 2021 19:08

BioNTech'in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman medyasına BioNTech aşısı ve yeni tip koronavirüsteki (Kovid-19) son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Delta varyantının enfekte olma hızını yorumlayan Şahin, “Nüfusun yüzde 70 veya 80'i aşılı olsa bile, kalan yüzde 20 aşısız olduğu için ek koruyucular olmadan vaka artışını engelleyemeyiz.” dedi.

“Nüfusun yüzde 70 veya 80'i aşılı olsa bile…”

Şahin yaptığı açıklamada, “Virüsün enfekte etme oranı ne yazık ki çok yüksek. Nüfusun yüzde 70 veya 80'i aşılı olsa bile, kalan yüzde 20 aşısız olduğu için ek koruyucular olmadan vaka artışını engelleyemeyiz. Vakaları kontrol altına almak için özellikle kapalı alanlarda hala önlemlere ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Üçüncü doz açıklaması

Öte yandan üçüncü dozun varyantlara karşı olan mücadelede de etkili olacağının altını çizen Şahin, “Ön çalışmalar Delta varyantının koronavirüse kıyasla on ila bin kat arasında daha fazla virüs ürettiğini gösterdi. Bugüne kadar yaptığımız araştırmalar ve İsrail'den gelen ilk veriler, üçüncü dozdan sonra yeni varyanta karşı korumanın tamamen geri kazanıldığını gösteriyor. Bağışıklığın korunması için üçüncü doz aşı yaptırmak faydalı olur.” dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar