BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Sağlık

Tempolu yürüyüş Koronadan ölüm riskini 4 kat azaltıyor

Covid-19’a yakalanan 50 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre; az da olsa sportif faaliyeti olanlar, hiç olmayanlara göre bu hastalığı çok daha hafif atlatıyor. 400 bin yetişkin üzerinde yapılan bir çalışmaya göre; tempolu yürüyüş yapmak Covid-19’a bağlı ölüm riskini 4 kat azaltıyor

Abone OlGoogle News
04 Mayıs 2021 12:50

Sultan 2. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin, Covid-19'la mücadelede egzersizin önemini anlattı…

■ Yapılan araştırmalar ve çalışmalar sevindirici sonuçlar ortaya koydu. 50 bin kişi üzerinde yapılan çalışmaya göre; düzenli egzersiz yapmak hastalığın seyrini ciddi olarak iyileştiriyor. Düzenli egzersiz yapan bireyler hiç yapmayanlara göre hastaneye daha az yatırılıyor ve yoğun bakım ihtiyacı olmuyor.

HAFTADA 150 DAKİKA

■ Düzenli egzersiz için kritik eşik haftalık 150 dakikadır. Haftada 5 gün yapılan 30 dakikalık egzersizin, altta yatan hastalıklar, obezite ve sigara tüketiminden bağımsız olarak da faydasının devam ettiği görülür.

■ İngiltere'de 400 bin yetişkin üzerinde yapılan başka bir çalışmaya göre; tempolu yürüyüş yapanların yavaş hızda yürüyüş yapanlara göre Covid-19'dan ölüm riskini 4 kat daha düşük.

EGZERSİZİN SAĞLIĞIMIZ ÜZERİNDEKİ 8 FAYDASI

■ Egzersiz, beynimizdeki hormonal dengeyi olumlu yönde etkiliyor. Serotonin ve endorfin miktarını artırarak mental sağlığımızı koruyor.

■ İyi bir uyku sağlığımızın temeli. Egzersiz yapan bireylerin uyku kalitesi artıyor.

■ Egzersiz vücudumuzda stres anında sertleşen kaslarımızın gevşemesini sağlıyor.

■ Düzenli egzersiz yapan bireylerin kalp fonksiyonları düzeliyor. Spor, kalp duvarlarının sertleşmesini ve kalpte gevşeme bozukluğu oluşmasını engelliyor.

■ Beslenmeden bağımsız olarak iyi bir egzersiz programı ile iyi kolestrol olarak bilinen HDL miktarını artırıp, kötü kolestrol olarak bilinen LDL'yi ve trigliserid miktarını düşürüyor.

■ Egzersiz vücuttaki antioksidan mekanizmalarını güçlendirerek bağışıklık sistemimizi kuvvetlendiriyor.

■ Egzersiz, akciğerlerimizin alt loblarının daha iyi havalanmasını sağlıyor.

■ Covid-19'un obezite hastaları üzerindeki riski çok daha yüksek. Egzersiz ile metabolizma hızı artıyor, insülin direnci azalıyor ve kilo vermek kolaylaşıyor. Verilen kilolarla da organlarımızın çevresindeki viseral yağ dokusunun azalması bizi Covid-19 dahil birçok hastalıktan koruyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar