BIST9.524,59%-0,06
USD32.629%0.31
EURO34,7969%0.32
ALTIN2.493,96%0.38
Sağlık

Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olan 3 salata tarifi

Yüksek tansiyonu düşürmek için nasıl salatalar hazırlamalıyız? Hangi besinler yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur? İşte yüksek tansiyona iyi gelen salata tarifleri..

Abone OlGoogle News
01 Mart 2021 15:59

Yüksek tansiyonu düşürmek için "en iyi" salata; enginar, tatlı patates, ıspanak, mantar, çilek, turunçgiller, yenilebilir kabuklu meyveler gibi yüksek potasyum ve lif bakımından zengin besinleri içermelidir.

Salatalarınızı hazırlarken mümkün mertebe tuz veya sağlıksız yağlar içeren salata soslarından kaçının. Tuz yerine salatalarınızı biber, fesleğen, tarhun, tarçın, hardal gibi baharatların yanı sıra soğan ve sarımsakla çeşnilendirin.

İşte yüksek tansiyonu düşürmede oldukça etkili olan ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz 3 sağlıklı salata tarifi…

1-Enginar ve mantar salatası

Sarımsak, hardal, zeytinyağı ve sirke sosuyla marine edilmiş enginar kalbi ile mantar ve yeşil fasulyeyi karıştırın. Bu karışımı tarhun ile baharatlayın. Enginar, 1 fincan porsiyon başına 595 mg potasyum içerir. 1 fincan yeşil fasulye 183 mg potasyum, 1 fincan mantar ise 220 mg potasyum içerir.

2-Meyve salatası

Yoğurt kullanarak meyve salatası yapın. Yoğurdun yağlı ya da yağsız olması hiç fark etmiyor. 1 kase yoğurt yaklaşık 400 mg potasyum içerir. Salatanızı hazırlarken hurma, kuru üzüm, kayısı, muz, böğürtlen, kavun ve papaya gibi yüksek potasyumlu meyveler arasından seçim yapın. Potasyum içeriği düşük ancak lif içeriği yüksek olan meyveler arasında yer alan ahududu, armut ve portakalı da salata hazırlarken tercih edebilirsiniz.

3-Sebze ve fasulye salatası

Kabuklarıyla fırınlanmış tatlı ve sarı patatesler yoğun oranda potasyum içerir. Siz de bir veya iki çeşit patates kullanarak patates salatası yapabilirsiniz. Bu salataya brokoli ve havuç da ekleyin. Ayrıca salatanızda fasulye, mısır, avokado ve domates de kullanabilirsiniz. Bütün fasulye çeşitleri içerisinde barbunya ve beyaz fasulye yüksek miktarda lif ve potasyum içerir, bizden söylemesi...

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar