BIST9.079,97%3,10
USD32.338%0.14
EURO35,0641%-0.02
ALTIN2.308,74%1.37
Sağlık

Kolesterolü düşüren 6 değerli besin nedir?

Sağlıklı beslenme, kolesterol için büyük önem taşımaktadır. Şekerli, yağlı ve işlenmiş gıdalar, kolesterolü yükselterek tehlike yaratmaktadır. Bu nedenle sağlıklı besinleri ve özellikle de kolesterolü düşüren gıdaları tüketmeye özen gösterilmelidir.

Abone OlGoogle News
27 Şubat 2021 10:09

Kolesterolü Düşüren Besinler

1- Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi, kolesterolün kan dolaşımı içerisinde emilmesini azaltmaktadır. Aynı zamanda diyabet riskini de düşürmektedir. Her gün en az iki yemek kaşığı tüketilmesi şarttır.

2- Badem İçi

Bademin içerisinde bulunan lif değerleri, kötü kolesterolü düşürmektedir. Her gün 10-12 adet tüketilmesi önerilmektedir. Yoğurt, meyve veya süt ile birlikte tüketilebilir.

3- Taze Portakal Suyu

Portakalın vitamin ve mineral değerleri, kolesterolün düşmesi için önem taşımaktadır. Her sabah bir bardak taze sıkılmış portakal tüketmeye özen gösterin. Portakalı sade olarak da gün içerisinde bir veya iki adet olarak tüketebilirsiniz.

4- Somon

Somon içerisinde bulunan DHA ve EPA isimli omega 3 yağ asitleri, kolesterolün düşmesini sağlamaktadır. Haftada iki kez somon tüketerek, kolesterol seviyesini dengede tutabilir ve vücut için diğer yararlarını alabilirsiniz.

5- Yeşil Çay

Yeşil çay, kolesterolün sindirim içerisinde emilmesini önlemektedir. Aynı zamanda güçlü antioksidan etkisi olan yeşil çayı günde bir veya iki bardak tüketebilirsiniz.

6- Soya Fasulyesi

Soya fasulyesi, sağlıklı bir protein kaynağı olması ile kolesterolü dengede tutmaktadır. Haftada iki veya üç kez çeşitli besinler ile birlikte tüketilmelidir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar