BIST9.524,59%-0,06
USD32.5758%0.14
EURO34,7034%0.05
ALTIN2.495,44%0.44
Sağlık

Egzersiz sonrası ne yenir?

Egzersiz sonrası ne yenir? Hangi besinleri tüketmelidir?

Abone OlGoogle News
25 Şubat 2021 11:22

Egzersiz Sonrası Ne Yenir?

Günlük olarak yapılan spor ve egzersizlerin ardından doğru besinlerin tüketilmesi şarttır. Egzersiz sırasında kaybedilen enerjinin geri alınması için protein, kalsiyum ve potasyum bakımından zengin olan besinler tercih edilmelidir. Böylelikle kasların onarımı ve güçlenmesi sağlanacak, vücuttaki yağ dengesi korunacaktır.

Egzersiz Sonrası Tüketilebilecek Besinler

Omlet Çeşitleri

Yumurta, içerisinde bol miktarda vitamin ve protein barındırmaktadır. Bu nedenle hem iyi bir enerji kaynağıdır hem de kasları güçlendirir. Az yağlı omlet çeşitleri, spor sonrasında tüketilen besinler arasında yer almaktadır.

Yoğurt Kaseleri

Yulaf ezmeli ve kuru meyveli olarak hazırlanan yoğurt kaseleri, iyi bir enerji kaynağıdır. Oldukça sağlıklı olan bu tercih, metabolizmanın hızlanması için de idealdir.

Kinoalı Salata

Kinoa, protein ve karbonhidrat alımı için ideal bir besin kaynağıdır. Bu nedenle eşitli salataların içerisinde kullanılarak tüketilebilir.

Tam Tahıllı Sandviç

Karnınızı doyurmak için küçük ve sağlıklı sandviçler iyi bir tercihtir. Tam tahıllı ekmek, yeşillik ve ton balığı ile az kalorili bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Ballı ve Cevizli Muz

Egzersiz sonrasında tatlı ihtiyacı duyuyorsanız muz ve ceviz ile birleştirdiğiniz bir adet muzu tüketebilirsiniz. Sağlıklı ve enerji kaynağı olan bir besindir. Aynı zamanda potasyum kaynağıdır ve kas yapısını güçlendirmektedir.

Izgara Tavuk veya Et

Atıştırmalıklar yerine yemek tercih ediyorsanız ızgara tavuk veya et tüketebilirsiniz. Yanına yeşillik ve yoğurt ekleyerek gerekli olan tüm vitamin kaynaklarını alabilirsiniz.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar