BIST9.716,77%-0,05
USD32.5459%0.03
EURO34,9851%0.03
ALTIN2.440,05%0.16
Sağlık

Sivilce oluşumunu önleyen besinler nelerdir?

Sivilce oluşumunu önleyen besinler nelerdir? Hangi besinler tüketilmelidir?

Abone OlGoogle News
25 Şubat 2021 11:16

Sivilce Oluşumunu Önleyen Besinler

Sivilce oluşumu, başta beslenme olmak üzere stres, hava şartları, yağlanma gibi nedenlerden dolayı gerçekleşmektedir. Cildin pürüzsüz yapısını bozmamak için düzenli ve sağlıklı besinleri tüketmeye özen gösterilmelidir. Beslenmenin yanında cildi günlük olarak temizlemek oldukça önemlidir.

Bazı besinler, içerisinde cilt için faydalı olan vitamin ve pigmentleri bulundurmaktadır. Bu da cilt sağlığının korunması, nem dengesinin sağlanması ve sivilce problemlerinin ortadan kalkması için önem taşımaktadır.

Cilt Sağlığını Koruyan Besinler Nelerdir?

Kırmızı Meyveler

Çilek, kiraz, kızılcık ve böğürtlen gibi kırmızı meyveler, cilt sağlığı denilince akla gelen gıdaların başında gelmektedir. Bu meyvelerin içerisinde bulunan antioksidan özellikler, vücudu ve cildi kötü hücrelerden arındırarak tazelemektedir.

Avokado

E ve C vitamin değerlerine sahip olan avokado, cilt için gerekli olan dengeyi sağlamaktadır. Nem dengesinin korunmasını sağlayan avokado, sivilce gibi cilt sorunlarını da ortadan kaldırmaktadır. Tüketilmesinin yanında maskesinin de hazırlanması gerekmektedir.

Ananas

Ananas, içerisinde bulunan bromelin ile cildin kuruyarak pul pul dökülmesini önlemektedir. Aynı zamanda kırışıklıkların oluşmaması için kolajen maddesini de yenilemektedir.

Domates

Likopen ve antioksidan yönünden oldukça faydalı olan domates, cilt güzelliğini sağlayan sebzeler arasında yer almaktadır. Salatalarda, yemeklerde veya tek başına tüketilmesi büyük bir fayda sağlamaktadır.

Yeşil Çay

Zengin antioksidan kaynağı olan yeşil çay, akne ve sivilce tedavisinde kullanılmaktadır. Ciltteki hücreler için büyük önem taşıyan yeşil çay doğal bir canlılık ve parlaklık sağlamaktadır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar