BIST9.079,97%3,10
USD32.3384%0.14
EURO35,0716%0.00
ALTIN2.308,90%1.38
Sağlık

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Bazı illerde koronavirüs daha yeni başlıyor

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs kısıtlamalarının azaltılmasına karşın bu hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağının nedenine ilişkin açıklamalarda bulundu. Azap, bazı illerde vaka sayısının artması nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulandığını söyledi.

Abone OlGoogle News
05 Haziran 2020 14:01

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısının ardından hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genel karar alınmadığını, koronavirüs vakalarına göre il bazında uygulanabileceğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı, 15 ilde 05.06.2020 tarihi saat 24.00 ile 07.06.2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde, "Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacak" denildi.

Sokağa çıkma yasağı neden getirildi?

Bilim Kurulu üyesi Prof. Alpay Azap, normalleşme takviminin ardından gelen hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili görüşlerini paylaştı:

İllerdeki pandemi kurulları ve il sağlık müdürlükleri belli illerde vaka sayılarının arttığını bildirdi. Gaziantep, Diyarbakır, Karadeniz Bölgesi'nden birkaç şehir de var. Ankara'da beklediğimiz azalmayı göremedik, çok hafif bir artış var.

Salgının başlangıcında vakaların büyük bir kısmı İstanbul'daydı. İstanbul çok büyük bir il olduğu için, sayılar Türkiye'yi çok etkiliyordu. Türkiye'ye baktığınızda İstanbul sayılarını görüyordunuz aslında. İstanbul'da salgının kontrol altına alındığını göz önüne alırsak Türkiye'nin geri kalanını görmeye başladık.

"Bazı illerde salgın yeni başlıyor"

İstanbul'un 1-1.5 ay önce tamamladığı salgın eğrisi bazı illerimiz için yeni başlıyor olabilir. Bunu dikkatlice takip etmek gerekir. Sayın Sağlık Bakanı 'İkinci dalgayı beklemiyoruz' dedi. Bu önümüzdeki birkaç aylık dönem için yapılmış bir değerlendirme. Bu birkaç aylık dönemde vaka sayılarında belirgin bir düşüş olmazsa dahil artış da beklemiyoruz.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar