BIST9.716,77%-0,05
USD32.491%-0.23
EURO34,9197%0.19
ALTIN2.438,48%0.63
Otomobil

Citroen tamamı elektrikli yeni hafif ticari aracını gösterdi

Citroen, elektrikli otomobile dönüş çalışmalarının bir parçası olarak yeni tamamı elektrikli yeni hafif ticari araç portföyünü gösterdi. Yılın ilerleyen döneminde piyasaya sürülecek olan araçlar, farklı ihtiyaçlar için farklı özellikler sunuyorlar.

Abone OlGoogle News
17 Haziran 2021 15:42

Fransız otomobil markası Citroen, tüm otomobil firmaları gibi geleceği elektrikli otomobillerde görüyor ve bu dönüşümün bir parçası olan yeni otomobili e-Jumpy Hydrogen ile sürücülere tam elektrikli bir otomobil ile tek şarjla 400 kilometrenin üzerinde menzil vadediyor.

Citroen tarafından yapılan açıklamalara göre e-Jumpy Hydrogen, tek şarj ile 400 kilometrenin üzerinde bir menzil sunmasının yanı sıra ön koltukların altında bulunan üç adet 700 barlık karbon fiber hidrojen deposunu yalnızca 3 dakikada şarj ederek sürücülerin bulundukların şehrin merkezine ulaşarak aracı tam şarj edebilmesini mümkün kılıyor.

Citroen tarafından yapılan açıklamalara göre e-Jumpy Hydrogen, M (4.95 metre uzunluğunda) ve XL (5.30 metre uzunluğunda) iki farklı gövde tipiyle sürücülere sunulacak. Citroën Ürün ve Strateji Direktörü Laurence Hansen, 2021'in sonbahar aylarında yollarda olacak e-Jumpy Hydrogen ile ilgili şu şekilde konuştu:

"e-Jumpy Hydrogen, hafif ticari araç ürün gamımızı tamamlıyor. Hidrojen yakıt hücresi ve bataryayı birleştiren mimarisiyle hafif ticari aracımız her iki teknolojinin en iyi özelliklerini bir arada sunuyor. Bileşenlerin zekice uygulanması sayesinde yükleme hacmi veya taşıma kapasitesinden ödün vermek gerekmiyor. Bu profesyoneller için çok önemli bir faktör. e-Jumpy Hydrogen, 400 km’nin üzerinde menzil, dış sıcaklığın menzil üzerindeki azaltılmış etkisi, sadece üç dakikalık şarj süresi ve yavaşlama sırasında daha fazla enerji geri kazanma özelliği ile profesyonellerin gereksinimlerine yanıt veriyor."

 

Citroen, hafif ticari araç portföyünü büyük ölçüde elektrikli hale getirmek istiyor ki bu kapsamda e-Jumpy Hydrogen'in yanı sıra My Ami Cargo, e-Berlingo Van, e-Jumpy Hydrogen, e-Jumper gibi modellerini de piyasaya sürecek. Bu modeller arasından en dikkat çekeni olan My Ami Cargo, 400 litrenin üzerinde kullanım alanı sunarken; 140 kg’lık yük taşımak üzere yolcu koltuğunun yerine entegre edilen 260 litrelik modüler depolama alanına sahip. 

e-Berlingo Van ise 275 km’ye kadar elektrikli sürüş menzili ile özellikle şehir içi veya kırsal alanlarda çalışan profesyonellere hitap ederken; 50 kWsa kapasiteli lityum iyon bataryasını hızlı şarj ile 30 dakikada %80 şarj edilebiliyor. e-Jumpy ise yaklaşık 2 saatlik bir mola süresi ve ortalama 50 km ile 100 km arasında, nadiren 200 km’nin üzerinde sürüş mesafesi ile ortalama üç kullanım olmak üzere değişken bir kullanım profiline hitap ediyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar